Urugvajci ratuju sa Englezima: Vi ste rasisti i nezlanice!

04.01.2021

16:32

0

Autor: D. B.

Luis Suarez i Dijego Godin besni zbog kazne koju je dobio Kavani

Urugvajci ratuju sa Englezima: Vi ste rasisti i nezlanice!
Copyright Profimedia

Činjenica da je Edinson Kavani, urrugvajski napadač i član Mančester junajteda kažnjen sa tri meča zabrane igranja i globom od 100.000 funti zbog posta na Instagramu u kome stoje reči “gracias, negrito” izazvala je lavinu rekacija Kavanijevih reprezentativnih kolega.

Pročitajte još

U njima prednjače Luis Suarez i Dijego Godin koji su objavili otvorena pisma u kojima tvrde da su Englezi rasisti i neobrazovani i da ne žele da shvate da taj izraz nije na bilo koji način problematičan u Urugvaju.

– Moramo da osudimo tako arbitrarno shvatanje Fudbalskog saveza Engleske. Kavani je upotrebio izraz koji je normalan u čitavoj Latinskoj Americi i odnosni se na voljenog ili bliskog prijatelja. Ovakva odluka pokazuje da Kavani žrtva diskriminacije i želimo da stanemo na njegovu stranu i odbranimo našu kulturu. Mi smo protiv svake vrste diskriminacije, ali ovo je samo dokaz potpunog neznanja i odsustvo bilo kakave želje da se prihvati činjenica da živomo u svetu koji je multikulturalan – navodi se u pismu podrške Godina i Suareza.

Oni dodaju i da je prvo pravilo borbe protiv rasizma poštovanje drugih ljudi.

– Zbog toga tražimo da mu se odmah izbriše kazna i da se vrati njegov integritet. On je pogođen ovom nefer odlukom – zaključuju dugogodišnji saigrači Kavanija u reprezentaciji Urugvaja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike