UEFA odgovorila predsedniku Real Madrida: Florentino Perez misli samo šta će biti danas!

27.12.2020

10:46

0

Predsednik evropske kuće fudbala Slovenac Čeferin neće dopustiti Superligu najvećih klubova na kontinentu

UEFA odgovorila predsedniku Real Madrida: Florentino Perez misli samo šta će biti danas!
Copyright Florentino Perez foto: Profimedia/La Liga / Cordon Press

Nove najave Florentina Pereza da je stvaranje evropske Superlige neminovnost, konačne su izazvale i reakciju protivnika takve ideje. Predsednik UEFA Aleksander Čeferin polako zaoštrava retoriku, pokazujući čelniku “kraljevskom klubu” da neće doći do cilja bez otpora iz Niona.

Pročitajte još

– Ovo je san Florentina Pereza u poslednjih 30 godina. Dva glavna kandidata za predsednika Barselone javno se protive stvaranju Superlige, a isto misle i Bajernu, Juventusu i engleskim klubovima – otkrio je Čeferin.

Perez predlaže stvaranje Superlige, sastavljene od dve divizije, u kojoj će igrati 20 najboljih klubova iz Engleske, Italije , Španije, Njemačke i Francuske. Ovakvo takmičenje dovelo bi do urušavanja celokupnog sistema koji je decenijama građen od UEFA i FIFA i ne samo da bi takva liga obesmislila dalje postojanje Lige šampiona, već bi nastala prava inflacija novih sličnih takmičenja.

Pretpostavka je da bi novonastalu situaciju iskoristili Holanđani i Belgijanci za stvaranje svoje lige za koju je plan odavno napravljen, slično bi se ponašali i Skandinavci, pa, možda, bi to bio i otvoren poziv da se rodi fudbalska Jadranska liga.

Čeferin je, kako mu i funkcija nalaže, prvi protivnik Superlige i svih drugih takmičenja koji bi bili derivati Perezove ideje.

– Perez gleda samo danas, možda i na ono što će biti sutra, ali ne gleda dalje – izjavio je Čeferin za slovenački 24.ur.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike