U noći velike tuge za Denver Jokić je pokazao da je magičan (VIDEO)

24.03.2021

06:24

0

Autor: D. B.

Pobeda Denvera na Floridi

U noći velike tuge za Denver Jokić je pokazao da je magičan (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/John Raoux

Šesta uzastopna pobeda Denvera na gostovanjima. Dvanaesti tripl-dabl Nikola Jokića ove sezone. Trijumf protiv Orlanda na Floridi 110:99 (30:15, 31:24, 19:30, 30:30). A o košarci se najmanje govorilo.

Logično, posle masakra koji se odigrao nekoliko sati pre toga u Koloradu.

Ton meču je dala emotivna izjava trenera Majka Melouna, koji se neposredno pre meča rasplakao čitajući imena deset žrtava, među kojima je, nažalost, i Neven Stanišić. I posle meča Meloun je bio precizan.

Nadam se da igrači razumeju nivo tragedije koji se dogodio. Mi smo oni koji predstavljaju Denver – objasnio je Meloun posle meča.

Denver je bio ubedljiv na ovom meču igranom u specifičnim okolnostima. Vodili su sa 24 poena na početku drugog poluvremena. Orlando je stigao do minus pet, ali više od toga nije moglo. Nagetsima je ovo deveta uzastopna pobeda nad Orlandom, 16 u 18 mečeva koji su igrali od sezone 2003-2004.

Jokić, koji je nadigrao prvu zvezdu Orlanda Nikolu Vučevića, meč je završio sa 28 poena, 15 skokova i deset asistencija. Trenutno je drugi po broju tripl-dablova ove sezone pošto je ispred njega samo Rasel Vestbruk (Vašington) sa 14.

Najveća pomoć Jokiću na ovom meču je bio Džamal Marej sa 21 poenom, dok je Majkl Porter junior utakmicu završio sa 18 poena i sedam skokova.

Pročitajte još

Kod Orlanda Evan Furnije je sakupio 31 poena, Vučević je imao 18 uz loše procente šuta iz igre (25-8, 8-2 za tri), a Eron Gordon koji više i ne krije da do četvrtka, kada ističe rok za razmene igrača, želi da napusti Orlando, imao je 13 poena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike