U Humskoj su sigurno pomešana osećanja: Almerija odbila prvu zvaničnu ponudu za Sadika

17.06.2021

17:20

0

Autor: Adam Štulić

Španski drugoligaš nije prihvatio više nego primamljivu ponudu Hetafea

U Humskoj su sigurno pomešana osećanja: Almerija odbila prvu zvaničnu ponudu za Sadika
Copyright Profimedia

Umar Sadik je prošle jeseni otišao iz Humske, ali bi manje od godinu dana kasnije mogao crno-belima da donese značajnu finansijsku injekciju pred početak letnjeg prelaznog roka.

Almerija je crno-belima već platila pet miliona evra, ali je prilikom dogovra dve strane u ugovor ubačena i klauzula po kojoj crno-belima pripada i 40 procenata od naredne prodaje visokog napadača.

Nigerijac je odigrao sjajnu sezonu u Segundi, dobio je brojna priznanja i zainteresovao mnoge klubove iz elitnog ranga španskog fudbala, među kojima se dugo isticala Sevilja kao najozbiljniji kandidat za njegovu kupovinu.

Ipak, prva zvanična ponuda u Andaluziju je stigla od Hetafea, koji je Almeriji ponudio 16 miliona evra kako bi dobio dozvolu da odvede Sadika. Ipak, čelnici kluba koji je u doigravanju ostao bez plasmana u Primeru, glatko su tu ponudu odbili, jer, navodno, ne žele ni da počinju razgovore ako im neko ne ponudi najmanje 25 miliona evra.

U Humskoj su, bez dileme, posle ove informacije, koju je plasirao ugledni „La Voz de Almerija“, pomešana osećanja. S jedne strane, sigurno ih raduje to što Almerija insistira na zacrtanom obeštećenju, jer će se tako više novca sliti u kasu crno-belih, ali, opet, niko ne garantuje da će takva ponuda stići na adresu Andalužana, koji su odbijanjem Hetafea „zakinuli“ Partizan za skoro 6.5 miliona evra.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike