Tumbaković o Maksimoviću, Ljajiću, Živkoviću, Đuričiću...

02.11.2020

11:46

0

Autor: D. B.

Selektor fudbalera Srbije detaljno objasnio kako je odabrao igrače za duel protiv Škotske

Tumbaković o Maksimoviću, Ljajiću, Živkoviću, Đuričiću...
Copyright MN Press

Spisak aduta je obelodanjen. Vreme je da čujemo i šta o adutima koje je pozvao pod zastavu Srbije za meč baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo kaže selektor Ljubiša Tumbaković.

A prethodnim okupljanima Tumbaković je najavio da će sledeći spiskovi biti kraći, ali je ponovo obelodanio spisak od 32 igrača. Selektor je vrlo racionalno objasnio ovakvu odluku.

– Najavio sam kraći spisak, kao što su najavili i da neće biti korone! Mi se okupljamo u ponedeljak, većina momaka će igrati mečeve u prvenstvima samo dan ranije, pa će tako doći u situaciju da od 8. do 18. novembra pojedinici treba da igraju na četiri meča. Ovo je realne situacije i zato je veći broj igrača. Ne bi bilo korentno i humano da ih bude manje. Zato je ponovo 32 na spisku – tvrdi Tumbaković.

Pročitajte još: Poznati su svi aduti “orlova” za meč protiv Škotske

Ono što je svima upalo u oči je činjenica da među pozvanima nema Adema Ljajića i Nikole Maksimovića. O tome da li je Napoli ponovo umešao prste i nije dozvolio defanzivcu da se prikljući reprezentaciji i šta je rezlog nepozivanja aduta Bešiktaša Tumbaković nije želeo da mnogo govori.

Definitivno, ceo spisak je definisan našim ciljem. Odlazak na EP je prioritet i spisk je formiran na osnovu kriterijuma. Ne bih o pojedincima, a to što sada nisu tu, ne znači da ih neće biti u nekim drugim akcijama. Trenutna forma je igrača je bila presudna u formiranju grupe koja može da odogovri zahtevima rezultata. Pokušaćemo da budemo kompaktni, da napravimo pravu atmosferu, a kasnije ćemo se baviti analizama – jasan je Tumbaković.

Dodatne neudoumice javile su se kada su stigle vesti da je Filip Đuričić pozitivan na koronavirus. U moru turobnih vesti Tumbaković je objasnio i da tokom sledećeg vikenda očekuje povratak na teren Mihajla Ristića i Filipa Kostića.

– Nadam se da će svi sa spiska biti 9. novembra u našem kampu. Ristić i Kostić dugo nisu igrali, ali su u završnoj fazi oporavka i očekujem da će imati minutažu u mečevima njihovih klubova sledećeg vikenda. Đuričić ima problem korone. Verujem da će se to sanirati i da će biti u ponedeljak sa nama. Sve igrače pratimo i evidentiramo. Gotovo svi imaju značajnu minutažu i bože zdravlja da sledeći vikend prođe bez povreda.

Pročitajte još: 24sedam otkriva detalje suspenzije selektora Tumbakovića

Bilo je reči o o momcima za koje nije bilo mesta među 32 odabranih.

– Pratimo veću grupu igrača iz naše lige. Gajić iz Zvezde je potencijal iskazan u mladoj reprezentaciji i svetski je prvak. Kada se bude ustalio, on će sam sebe ubaciti u reprezentaciju. Što se tiče Andrije Živkovića, to je igrač koga znam iz najranijih dana. On je natprosečno talentovan igrač. Stao je u jednom momentu, sada je u PAOK-u super klubu gde može da se reafirmiše. Pitanje je samo vremena kada će se vratiti u reprezentaciju.

Selektor je bio prilično zakopčan i kada je pričao o mogućnosti da Đorđe Despotović, koji ove sezone sjajno igra u Rusiji, zaigra zajedno sa Aleksandrom Mitrovićem u tandemu u samom “špicu” napada “orlova”.

– On se nametnuo još prošle sezone. Momak je koji mora da čeka šansu. Ima jaku konkurenciju, ali dobiće priliku. E sada da li u tanedmu ili sam… – ostao je zagonetan Tumbaković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike