TSC doveo Brazilca i kapitena omladinaca ljubljanske Olimpije

09.07.2021

08:21

0

Vredno se radi u Bačkoj Topoli

TSC doveo Brazilca i kapitena omladinaca ljubljanske Olimpije
Copyright Leandro Pinto, FK TSC Bačka Topola

 

TSC Bačka Topola se pojačao pred početak prvenstva, dovevši čak trojicu novih igrača. Tu je Brazilac Leandro Pinto, zatim Rastko Marsenić, obojica igraju štopere, kao i mladi krilni napadač Strahinja Čarapić.

Sportski direktor TSC-a Mirko Jovanović rekao je da se od iskusnog štopera Pinta, koji je poslednje dve godine igrao u novosadskom Proleteru, očekuje da bude važan šraf u zadnjoj liniji TSC. Kao i da svojim iskustvom, snagom i znanjem doprinese da ekipa bude još čvršća i da tako ostvari još bolje rezultate.

Jovanović je istakao da su druga dvojica igrača veoma mladi i talentovani igrači, od kojih se u budućnosti takođe mnogo očekuje.

– Jedan od dvojice mladih pojačanja je štoper Rastko Marsenić, rođen 2002. godine. U Bačku Topolu je stigao iz ljubljanske Olimpije u kojoj je bio kapiten u svim mlađim selekcijama. On je prešao u prvi tim, ali mogu slobodno reći da smo mi bili brži i potpisali smo profesionalni
ugovor sa njim – rekao je Jovanović.

On je objasnio da je Marsenić izabrao da dođe u svoju zemlju rođenja.

– On je rođeni Beograđanin, koji je od svoje treće godine živeo u Sloveniji. Poreklom je i Crnogorac, tako da je u selekcijama U19 i sada U20 igrao za Crnu Goru kao kapiten reprezentacije. On je mlad igrač od koga očekujemo da će se ovde razvijati i da će brzo zauzeti svoje mesto u ekipi – rekao je Jovanović.

Marsenić je kazao da je i u Sloveniji pratio srpsku ligu i TSC i istakao da je veoma zadovoljan što dolazi u Bačku Topolu.

– Jedva čekam da upoznam saigrače, da počnem da igram i da timu pomognem što više mogu.

Treći igrač sa kojim je TSC potpisao ugovor je mladi krilni napadač Strahinja Čarapić, rođen 2002. godine. On u Bačku Topolu dolazi iz beogradskog Sinđelića, ali će prvih šest meseci provesti na pozajmici u Žarkovu. Posle toga će se videti da li će se priključiti TSC-u.

Prvi meč nove sezone u Superligi u sezoni 2021/22. TSC igra na domaćem terenu, na stadionu u Senti, 17. jula protiv Novog Pazara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike