Tragedija: Preminuo Zoltan Sabo

15.12.2020

08:40 >> 11:14

0

Autor: D. B.

Trener TSC-a preminuo u 49. godini

Tragedija: Preminuo Zoltan Sabo
Copyright MN Press

Još jedan tužan dan u srpskom sportu – u 49. godini preminuo je Zoltan Sabo!

Trener TSC-a karijeru je započeo u mlađim kategorijama Jedinstva iz sela Svetozar Miletić, da bi zatim prešao u Radnički iz Sombora. U svet profesionalnog fudbala ušao je kao član Hajduka iz Kule, sa kojim je uspeo da se plasira u Prvu ligu u sezoni 1991-’92. Usledio je transfer u Vojvodinu, a potom i u Partizan, za koji je igrao četiri sezone, uz dva osvojena prvenstva i Kup.

Internacionalnu karijeru počeo je u Koreji. Sa Suvonom je dva puta bio šampion Lige šampiona Azije, a trofejnoj kolekciji pridodao je i po Kup i Superkup te države. U Aziji je igrao i za japasnku Fukuoku.

Pročitajte još: Kako je Sabo govorio za 24sedam posle najluđe utakmice u Evropi ove sezone

Kada se vratio u Evropu branio je bolje mađarskog Zalaegersega, a potpom i AEK-a iz Larnake. Sa ovim timom je osvojio i Kup Kipra u sezoni 2003/’04. U sezoni 2004/’05. nastupa za tadašnjeg drugoligaša Mladost iz Apatina, a poslednji klub mu je bio Cement iz Beočina.

Prvi trenerski posao mu je bio u Kečkemetu, gde je bio asistent Tomislavu Siviću. Samostalno je radio u Radničkom iz Sombora i Hajduku iz Kule.

Godinama je bio “desna ruka” Zlatomiru Zagorčiću, sa kojim je činio tandem u Vojvodini, Liteksu i Donjem Sremu. Samostalnom radu vratio se u novosadskom Proleteru, u kome je bio do 2017. godine, uz kratku epizodu u Jagodini.

U TSC iz Bačke Topole je stigao kao sportski direktor, da bi potom preuzeo klub leta 2018. Sa Sabom na klupi ovaj tim je napravio veliki uspon, pa je stigao i do takmičenja u Evropi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike