Tomas Ertel do kraja sezone u domovini

24.02.2021

16:45

0

Autor: Adam Štulić

Iskusni francuski košarkaš se vraća na parket

Tomas Ertel do kraja sezone u domovini
Copyright Profimedia

Višemesečna saga Tomasa Ertela završena je potpisom ugovora sa Asvelom. Iskusni plejmejker je posle burnog rastanka sa Barselonom dugo bio bez angažmana, a na kraju je odlučio da kraj sezone dočeka u dresu frnacuskog evroligaša.

Ertel neće imatii pravo nastupa u elitnom takmičenju, već će klubu u vlasništvu legendarnog Tonija Parkera pomoći u nacionalnom šampionatu.

– Sa velikom radošću smo dočekali novog igrača i srećni smo što će biti sa nama do kraja sezone. Njemu nije predstavljalo problem to što je morao finansijski da se žrtvuje kako bi nam se pridružio. To je divan znak poverenja, a biti član Asvela je za sve francuske igrače važna stavka u karijeri. Videli smo koliko je Tomas bio srećan dok je igrao za nacionalni tim. Izuzetno je motivisan da sezonu završi dobro i nadam se da će nam pomoći na putu do titule – rekao je Parker.

Pročitajte još

Podsetimo, Ertelovi problemi su počeli u momentu kada su čelnici Barselone saznali da umemsto dogovorenog prelaska u Fenerbahče, francuski košarkaš njima iza leđa završava transfer u redove najvećeg rivala madridskog Reala. Iskusnom plejmejkeru je tada zabranjeno da se sa ostatkom ekipe vrati iz Istanbula u Barselonu, da bi dve strane posle višenedeljnih pregovora pronašle model prevremenog završetka saradnje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike