Đoković otkrio zašto je izgubio meč od Sonega

30.10.2020

19:56 >> 20:35

0

Autor: Milan Nastić

Prvi reket sveta tužan zbog Amfilohija

Đoković otkrio zašto je izgubio meč od Sonega
Copyright MN press

Novak Đoković je posle meča bio utučen, ne samo porazom od Lorenca Sonega, već je pričao o Amfilohiju koji je jutros preminuo zbog korone.

– Ovo je tužan dan. Poštovani Amfilohije je bio veliki borac za pravoslavlje i neko ko je bio zvezda vodilja za srpski narod i Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori. Imao sam tu čast i priliku da ga upoznam i provdem neko vreme sa njim. Osetio sam predivnu energiju. Amfilohije, iako više nije živ, njegov duh će uvek biti prisutan – poručio je Đoković.

Ipak, od već viđenog meča za titulu neće biti ništa, a “parti brejker” bio je ruski teniser Andrej Rubljov, koji je u četvrtfinalu turnira posle nešto više od sat i po vremena igre savladao Tima 7:6, 6:2.

Srpski teniser se osvrnuo i na njegovu ulogu u poslednjim dešavanjima u Crnoj Gori, napominjući da je donosio hrabre odluke.

– Moramo svi da mu budemo zahvalni za sve što je uradio, pogotovo u poslednje vreme, koje je bilo dosta turbuletno u Crnoj Gori, mislim na političke razloge. On je pokazao narodu pravi primer kako treba da se čuva kulturno nasleđe i naša duhovna baština. Hvala mu za sve.

I ovo je moralo da se dogodi.

Prvi reket sveta priznao je da je smrt Amfilohija na neki način indirektno uticalo na njegovu igru protiv Italijana.

– Nije mi se igralo, biću iskren. Tužna vest koju sam čuo jutros i jeste uticala na moju igru, ali nije toliko da baš ne mogu da igram. Generalno, nije mi se igralo. Ovde sam došao sa jednim ciljem, to sam ostvario. Nastavljam dalje, sada ću biti malo sa mojom porodicom, vraćam se u Srbiju, i zbog toga sam radostan. Pokušaću da se što bolje spremim za London – zaključio je prvi reket sveta.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike