Teški poslednji dani legendarnog Argentinca: Dijego je bio zaključan u sobi, bez prisustva nekog stručnjaka

03.12.2020

17:06 >> 17:53

0

Autor: Adam Štulić

Isplivavaju novi detalji lošeg lečenja Maradone

Teški poslednji dani legendarnog Argentinca: Dijego je bio zaključan u sobi, bez prisustva nekog stručnjaka
Copyright Profimedia

Ne stišava se bura u Argentini oko smrti legendarnog fudbalera Dijega Armanda Maradone.

Podsetimo, po mišljenju mnogih, najbolji fudbaler svih vremena preminuo je nedavno od posledica srčanog udara u 60. godini, posle čega su u tamnošnjoj javnosti počele da se pojavljuju priče o lošem lekarskom tretmanu nekadašnjeg fubalera Barselone i Napolija po uspešno izvršenom hirurškom zahvatu na glavi.

Naime, medicinska sestra koja je vodila računa o Maradoni nakon operacije glave, ističe da su joj lekari naredili da ne obilazi Dijega, što je šoiralo čitavu planetu, a njen advokat je otkrio i nove, ako se ispostave kao istiniti, šokantne detalje.

Pogledajte kuću u kojoj je poslednje dane života proveo Maradona (video)

– Njoj su date direktive vezane za psihijatrijske lekove, od strane psihijatra, a imala je i jedan razgovor sa (ličnim Maradoninim lekarom), Lukveom. Bila je… da tako kažem, oslobođena obaveza da bude u kontaktu sa pacijentom – počeo je advokat Rodolfo Bakve priču za lokalni “TN”.

Kako je advokat istakao, njegova klijentkinja Dajana Žizela Madrid angažovana dva dana pošto je Maradona napustio Olivos kliniku, gde mu je operisana glava zbog subduralnog hematoma.

– Kada je došla, imala je normalan pristup, čak su tu bili i pomoćni terapeuti koji su o Maradoni brinuli 24 sata. Ali, kada se u ponedeljak vratila na posao, njih nije bilo – nastavio je Bakve, dodavši da je “El Pibe” tražio da mu ni ona više ne dolazi.

Maradona je bio jedinstven po detalju koji, možda, niste ni primetili: Zašto je uvek nosio dva sata?

Ipak, ona je ostala da sačeka smenu, koja nikada nije došla, a kada je konačno otišla iz Maradonine kuće, pozvali su je da dolazi i narednih dana, ali da više ne viđa Dijega.

– Dakle, od sledećeg trenutka, naša čuvena “desetka” je bila ostavljena bez prisustva nekog stručnjaka, Dijego je bio zaključan u sobi kuće u kojoj je jedva mogao da ima “hemijsko” kupanje. Nije tu postojao ni defibrilator, niti ambulantna kola u slučaju moguće hitne situacije – naglašava advokat, koji je istakao da su postojali jasni znaci da sa srcem čuvenog asa nije sve u redu.

Novinar koji je prvi objavio da je Maradona umro, otkrio sve o smrti legende fudbala

On je uperio prst i na psihijatra, doktorku koju smatra odgovornim što bolničarka Dajana nije brinula o velikom Dijegu kao što bi to inače trebalo da je slučaj.

– Nije ona odustala od ulaska u njegovu sobu zato što joj se to prohtelo, već zato što je baš to bila njena obaveza prema pisanom uputstvu nadležnih lekara. U ovom slučaju, to je Agustia Kosačov, specijalista za bolesti zavisnosti – zaključio je advokat Bakve.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike