Teniski savez Srbije pokreće turnir zvani "Švajcarac"

29.04.2021

09:39

0

Autor: Milan Nastić

TSS promoviše novi kalendar takmičenja

Teniski savez Srbije pokreće turnir zvani "Švajcarac"
Copyright Promo/TSS

Teniski savez Srbije će promovisati novi kalendar takmičenja sa novim kategorijama turnira, povratkom profesionalnih turnira za ATP i VTA poene, zatim turnira za UTR rang kao i novu vrstu turnira za igrače koji počinju da se takmiče a koje smo nazvali „Švajcarac“.

– Ova vrsta turnira zamišljena je kao uvodni nivo za igrače koji tek počinju da se takmiče ili imaju manje iskustva igranja na turnirima. Ovaj sistem je sličan sistemu koji se primenjuje u šahu pa smo i preuzeli ime tog sistema takmičenja. Zamišljeno je da se igračima omogući da u dva dana odigraju četiri meča, bez obzira na rezultat. Svaki meč se igra za poene pa tako i igrači koji izgube prva tri meča imaju šanse da u poslednjem kolu osvoje poene. Na ovaj način želimo da pružimo igračima što više mečeva, da ne budu obeshrabreni porazima u prvom kolu i napuštanjem turnira, da igraju sa igračima istog ranga i da uspeju da odigraju što više mečeva u toku sezone – kaže Bolić.

Pročitajte još

U 2020 godini, u trenutku kada se zbog COVID 19 pandemije nisu igrali međunarodni turniri, Teniski savez Srbije je lansirao TSS TOUR za seniore i seniorke kao i svim konkurencijama od 12 do 18 godina.

– TSS Tour takmičenja su se pokazala odlično, bila su veoma značajna kako za junior, tako I profesionalne tenisere koji su kao I svi mi bili “vezanih ruku”. Svi smo bili u okvirima naše zemlje, bez mogućnosti odlaska na turnire po svetu, što je I danas veliki problem iako su se turniri vratili na svetsku tenisku scenu. Iz tog razloga je odlučeno da se i 2021. igra TSS TOUR koji će u tekućoj sezoni biti kombinacija domaćih turnira i međunarodnih turnira koji se boduju za svetske rang liste – objašnjava sportski direktor TSS Aleksandar Bolić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike