Lako preskočena i treća prepreka na RG: Đoković dozvolio Litvancu samo šest gemova (VIDEO)

05.06.2021

13:54 >> 14:09

0

Autor: M. R.

Srpski teniser slavio protiv Rikardasa Berankisa - 3:0 (6:1, 6:4, 6:1)

Lako preskočena i treća prepreka na RG: Đoković dozvolio Litvancu samo šest gemova (VIDEO)
Copyright Tanjug/ AP Photo/ Thibault Camus

Najbolji teniser sveta plasirao se u osminu finala na Rolan Garosu. Novak Đoković je posle Sandgrena i Kuevasa, maksimalnim rezultatom eliminisao i litvanskog predstavnika Rikardasa Berankisa – 3:0 (6:1, 6:4, 6:1).

Pročitajte još

Već u prvom gemu je prvi reket planete oduzeo protivniku servis i pokazao kako će izgledati veći deo ovog okršaja. Posle dva brejka i tri gema osvojena kad je imao početni udarac, vodio je – 5:0. Litvanac je potom uzeo jedan utešni gem, a Novak sigurnim početnim serivisima stigao do vođstva u setovima. Taj period je trajao 27 minuta, a završen je rezultatom 6:1.

U drugom setu je Berankis bio ravnopravniji rival, vodila se zanimljivija borba, ali je jedan brejk bio dovoljan da Đoković duplira vođstvo u setovima. Napravio ga je u petom gemu, stigao do prednosti od 3:2 i čuvao do samog kraja. Obojica su od tog trenutka bili sigurni na svoj seris, pa je Novak dobio taj period rezultatom – 6:4.

Nije se mnogo stanje na terenu menjalo ni u trećem setu. Srpski teniser je nastavio da igra u svom ritmu, sa dva brejka je stigao do prednosti – 4:0. Litvanac je kao i u prvom setu uzeo jedan gem, a onda je Đoković u dva naredna završio posao. Ovaj set je trajao 32 minuta, a ceo meč sat i 34.

Novak će u osmini finala igrati sa Italijanom Lorencom Musetijem, koji zauzimo 76. mesto na ATP listi. Do sada se nisu sastajali.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike