Rus prošao u polufinale, a nije odigrao nijedan meč

11.03.2021

16:18 >> 16:24

0

Autor: N. St.

Neverovatna nedelja za osmog tenisera sveta

Rus prošao u polufinale, a nije odigrao nijedan meč
Copyright Profimedia/Jean Catuffe / DPPI

Nije dobio nijedan poen, nije odigrao nijedan meč, a izborio je plasman u polufinale turnira u Dohi (Katar). Neverovatna nedelja za osmog tenisera sveta Andreja Rubljeva.

Kao treći nosilac na takmičenju je bio slobodan u prvom kolu, pa ga je u drugom čekao Rišar Gaske (Francuska). Međutim, Francuz je predao meč zbog povrede noge, što je značilo direktan plasman u četvrtfinale.

Danas je trebalo da odigra protiv Martona Fučoviča, ali je Mađar takođe predao meč zbog problema sa leđima. Nedugo zatim je i objavio sliku kako uživa pored bazena. Njegova odluka je automatski poslala Rusa među četiri najbolja i tamo će, ako ne bude nekog novog povlačenja, igrati protiv boljeg iz meča Dominik Tim (Austrija)-Roberto Bautista-Agut (Španija).

Inače, ovo je prvi put u istoriji ATP tura (od 1990. godine) da je neki igrač na dva uzastopna meča prošao predajom protivnika.

Za razliku od singla, gde nije kročio na teren, Rubljev je u dublu prošao u finale. U tandemu sa sunarodnikom Aslanom Karcevom će se za pehar boriti sa Markusom Danijelom (Novi Zeland) i Filipom Osvaldom (Austrija).

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike