Na terenu posle 405 dana: Povratnička pobeda Federera

10.03.2021

17:58 >> 18:05

0

Autor: N. St.

Švajcarac bolji od Britanca u Dohi

Na terenu posle 405 dana: Povratnička pobeda Federera
Copyright Profimedia

Dugo su ljubitelji tenisa čekali i na kraju su dočekali. Rodžer Federer se vratio na teren posle 405 dana. Zaigrao je na turniru u Dohi (Katar).

Bio je slobodan u prvom kolu, da bi u osmini finala posle skoro dva i po časa igre uspeo da slomi otpor protivnika. Savladao je Danijela Evansa (Velika Britanija) – 2:1 (7:6 (10:8), 3:6, 7:5).

Nije krio zadovoljstvo po završetku duela.

Dobar je osećaj vratiti se na teren. Nije mi bilo toliko važno da li ću pobediti ili izgubiti, mada je lepše kada slavite. Zabavio sam se na terenu. Doduše, osećao sam umor i pokušao sam na to da se fokusiran, nisam hteo da odustanem. Den je imao više energije, odigrao je jako dobar meč, a ja mogu da budem zadovoljan prikazanim. Lepo je što sam bekhend vinerom završio meč – nasmejao se Rodžer.

Tokom intervjua na terenu su ga pitali da li oseća bolove, pre svega u kolenu.

Ne znam da li mogu da kažem da ne osećam bol. Osećate umor, niste sigurni da li je ta neka vrsta bola zbog umora ili od mišića. Često sam se ovako osećao odmah posle mečeva, sledi oporavak, novi dan, pa sledeći meč. Imam sjajan tim oko sebe koji mi olakšava mnoge stvari.

Na kraju se zahvalio publici koja je bila na njegovoj strani.

Lepo je videti navijače na tribinama, to je jako bitno za sve i mnogo nam znači da osetimo taj ambijent, tu energiju. Znamo koliko je svima teško u ovom vremenu, tako da je možda ovo neki način da se svima podigne samopouzdanje – zaključio je Federer.

Naredni rival biće mu Nikolos Basilašvili (Gruzija). Biće to tek drugi međusobni duel, prvi je na Australijan openu 2016. godine lako dobio Švajcarac (6:2, 6:1, 6:2).

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike