Nove informacije iz Francuske: Rolan Garos se otkazuje?

02.04.2021

18:23 >> 18:31

0

Autor: N. St.

Prvi čovek teniske federacije ne isključuje ni tu mogućnost

Nove informacije iz Francuske: Rolan Garos se otkazuje?
Copyright Profimedia

Pravi koronavirus velike probleme širom sveta. Posebno u svetu sporta. Nove informacije stižu iz Francuske. Postoji opasnost da bi Rolan Garos mogao da bude otkazan.

Potvrdio je prvi čovek teniske federacije Francuske Žil Moreton da je to jedna od opcija. Razlog bi mogle da budu mere karantina, pošto postoji najava da bi mogle da se produže do kraja maja.

U ovom momentu sve ide po planu, turnir će se održati od 17. maja do 6. juna. Međutim, ako nas budu obavestili da bi celokupna situacija mogla dodatno da se produži moraćemo da preuzmemo određene mere. Najgora od njih je otkazivanje turnira. Ne želim ni da zamislim da bi to moglo da se desi – rekao je Moreton u intervjuu za „Tajms“.

Ovaj grend slem je prošle sezone zbog korone održan u septembru i oktobru umesto u uobičajenom terminu, ali se o tome ni ne razmatra za ovu godinu. Ono što je dobra vest jeste da neće biti „zaključavanja“ kao što je bio slučaj na Australijan openu.

– Pre Rolan Garosa će se održati drugi turniri poput Monte Karla koji je na istoj teritoriji i na otvorenom. Posle nas ima takmičenja koja nisu toliko daleko, tako da nismo u istoj situaciji kao u Australiji.

Publika bi mogla da prisustvuje majstorijama najboljih svetskih igrača, ali ne u željenom broju.

Istražujemo više opcija za turnir, ne verujem da će tribine biti popunjene u punom kapacitetu. Jedna od opcija je da to bude iza zatvorenih vrata, sa nekim manjim brojem navijača. Razgovaramo sa igračima stalno, strpljivi smo i videćemo kako se se sve odvijati – jasan je Moreton.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike