Novak zadovoljan plasmanom u polufinale: Izašao sam na teren sa jasnim planom

23.04.2021

14:50

0

Autor: Adam Štulić

Srpski as lako izašao na kraj sa zemljakom Miomirom Kecmanovićem

Novak zadovoljan plasmanom u polufinale: Izašao sam na teren sa jasnim planom
Copyright MN Press

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Serbia opena. U drugom meču na beogradskom turniru, prvi reket planete je bio ubedljiv protiv mladog zemljaka Miomira Kecmanovića, koji je savladan posle sat i 15 minuta igre 6:1, 6:3.

Osećao sam se sjajno na terenu, izašao sam sa jasnim planom šta moram da uradim u svom prvom duelu sa Kecmanovićem. Očigledno je bio malo nervozniji na početku, nije igrao na nivou na kojem može u prvom setu, koji sam osvojio veoma lako. U nastavku smo imali nekoliko sjajnih razmena i poena, gurali smo jedan drugog do limita, četiri pet gemova zaredom. Zadovoljan sam današnjim izdanjem – kazao je Novak odmah posle meča.

Srpski as je ponovio da mu je veliko zadovoljstvo što ima priliku da igra u svojoj zemlji i svom rodnom gradu.

Nikada dosad nisam imao priliku da se susretnem sa Kecmanovićem na terenu, nisam igrao ni protiv Đerea, sa Lajovićem se nisam susretao mnogo puta. Nadam se da ćemo na narednom turniru, i u narednim godinama, imati što više naših igrača. To i jeste dugorični cilj ovog turnira, da damo domaćim teniserima, pogotov mladim, priliku da se takmiče sa najboljim na svetu, da stiču iskustvo koje je izuzetno značajno za njih i njihov razvoj – rekao je Novak i istakao još jednu veoma značajnu povoljnost organizacije turnira u Srbiji.

Naši mladi teniseri će moći da zarade poene, pošto u današnjem ludom vremenu, s merama i restrikcijama, dodatno kje otežano da se putuje u mnoge zemlje, zbog čega prođe i po nekoliko meseci da ne igraju nijedan turnir profesionalne kategorije. Srećan sam i ponosan što imamo ovakav turnir i što će ih biti još puno u budućnosti – istakao je Novak Đoković.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike