KRAJ: Novak ubedljiv i protiv Kecmanovića

23.04.2021

12:55 >> 14:25

0

Autor: Adam Štulić

Najbolji teniser sveta plasirao se u polufinale Serbia opena

KRAJ: Novak ubedljiv i protiv Kecmanovića
Copyright MN Press

Centralni događaj dana na Serbia openu bio je srpski derbi u četvrtfinalu turnira.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, posle sigurnog starta takmičenja, prvi put u karijeri igrao je protiv mlađeg zemljaka Miomira Kecmanovića, kojeg je savladao 6:1, 6:3.

Novaka u polufinalu očekuje duel sa boljim iz duela Aslana Karaceva i Đanluke Mađera.

Pročitajte još

DRUGI SET

6:3 – BREJK! Ono što nije uspeo na svoj, Đoković je uradio na servis rivala, iskoristivši prvu brejk i meč loptu.

5:3 Kecmanović je vratio jedan brejk i to u momentu kada je Novak servirao za pobedu. U tome mu je značajno pomogao i prvi reket sveta, sa dve neiznuđene greške pri rezultatu 30:30.

MN Press

5:2 – BREJK! Rešio je Novak da što pre završi meč. Napao je servis Kecmanovića iz svih oružja, ali je mladi Srbin uspeo da mu osujeti tri brejk lopte. Ipak, Đoković nije posustao, osetio je momenat da napravi odlučujući korak ka plasmanu u polufinale i u tome je uspeo iz četvrtog  puta.

4:2 Još jednom se Đoković suočio sa brejk loptom i još jednom je u najvažnijem trenutku pogodio dva odlična prva servisa, koji su mu značajno olakšali posao oko čuvanja servisa.

3:2 Deluje Kecmanović znatno sigurnije, pogotovo u svojim servis gemovima. Uz dva izgubljena poena u petom gemu, ostao je na brejku zaostatka.

3:1 Posle dužeg vremena, Nole osvaja gem bez izgubljenog poena.

MN Press

2:1 Osvaja Kecmanović prvi gem u nastavku meča. Ne može da se kaže da mladi Srbin ne pokušava da ugrozi Novaka, trudi se da pronađe dobar ritam i deluje, posle trećeg gema drugog seta, da je na dobrom putu da, ako ništa drugo, barem za nekoliko gemova produži svoj boravak na turniru.

2:0 Uz jedan izgubljen poen, neiznuđenom greškom rivala na gem loptu, Novak potvrđuje brejk prednosti.

1:0 BREJK! Već na startu drugog seta Đoković oduzima servis Kecmanoviću. Mladi Srbin je pri rezultatu 15:30 napravio duplu servis grešku, prvu brejk loptu je spasao, ali drugu nije uspeo, pošto je Novak realizovao bekend viner.

PRVI SET

6:1 Posle pola sata igre Novak osvaja prvi set. U ubedljivo najdužem gemu u dosadašnjem toku meča, prvi reket sveta morao je dva puta da brani brejk prilike, iako posle 40:15 nije delovalo da će biti na prevelikim iskušenjima. Ipak, Novaku je potom malo zatajio prvi servis što je Kecmanović iskoristio da mu napadne servis, ali nije uspeo da iskoristi svoje prilike, posle čega je Nole petu set loptu pretvorio u poen za osvajanje seta.

MN Press

5:1 – BREJK! Novak na ubedljiv način, bez izgubljenog poena, oduzima i drugi put servis mladom rivalu i u narednom gemu serviraće za osvajanje seta.

4:1 Zapretio je Miomir Đokoviću, posle o:30 došao je i do brejk lopte, ali je potom Novak odigrao sjajna tri poena i sačuvao svoj servis.

3:1 Upisao se i Kecmanović. Mladi srpski teniser, uz jedan izgubljen poen, došao do prvog gema na meču.

MN Press

3:0 Velika prednost za najboljeg tenisera sveta na startu meča. Potvrdio je brejk bez izgubljenog poena.

2:0 – BREJK! Ekspresno Đoković dolazi do brejka, iskoristivši poslednju, od dve vezane brejk lopte.

1:0 Siguran je Novak na startu, uvodni servis gem je osvojio bez izgubljenog poena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike