Đoković neće braniti trofej u Australiji

04.11.2020

08:42 >> 10:12

0

Autor: D. B.

Sve je izglednije da 2021. godine neće biti ATP kupa, koji je početkom ove godine osvojila reprezentacija Srbije

Đoković neće braniti trofej u Australiji
Copyright Profimedia/Peter Dovgan

Ako je bilo bilo kakve dileme, sada ne bi trebalo da je bude – Novak Đoković će igrati na Australijan openu. Ali. šta će biti sa ATP kupom… E tu je situacija drastično drugačija.

Naravno, pod uslovom da prvi grend slem u 2021. godini bude i održan.

Teniski savez Australije odredio je 13. novembar kao datum kada će doneti konačnu odluku o tome kako će izgledati sezona u ovoj državi i nada se da će obezbediti da igrači koji budu doputovali u Australiju neće morati da idu u karantin 14 dana pre nego što budu u mogućnosti da održe treninge.

– Svi igrači su popunili sve neophodne dokumente koje je tražilo naše imigraciono. Svi teniseri i teniserke iz top 100 su to uradili i svi žele da dođu. Ali ako objavimo da će karantin biti 28 dana ili da neće moći da treniraju tokom 14 dana karantina, to će se promeniti. Takmičari imaju želju da dođu u Australiju. To je jasno – rekao je prvi čovek teniske federacije Australije Kreg Tili.

Pročitajte još: Šta očekuje Đokovića zbog neigranja na mastersu u Parizu

Što se tiče ATP kupa, koji se ove godine održavao pre Australijan opena, na kome je reprezentacija Srbije ostvarila trijumf, sudbina ovog takmičenja nije poznata. Postoji opcija da se održi samo u Melburnu, za razliku od prethodnog, koji je igran u Sidneju, Brizbejnu i Pertu.

– Donećemo odluku koja je moguća. Sve zavisi od toga kakava će pravila biti za karantin. Da bismo održali ATP kup u obliku kao prošle godine vlada mora da nam dozvoli da nesmetano pelazimo granice između saveznih država. A to trenutno nije moguće. Za sada je odnos 50-50 da li će se ATP kup igrati – tvrdi Tili.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike