Federer posle 712 dana zaigrao na šljaci: Rodžer izgubio od Anduhara

18.05.2021

16:43 >> 16:58

0

Autor: N. St.

Švajcarac eliminisan u Ženevi

Federer posle 712 dana zaigrao na šljaci: Rodžer izgubio od Anduhara
Copyright Profimedia

Skoro dve godine, tačnije posle 712 dana, je Rodžer Federer ponovo zaigrao na šljaci i nije se proslavio. Na turniru u Ženevi je ispao u drugom kolu, pošto je u prvom bio slobodan.

Bolji od Švajcarca bio je Pablo Anduhar – 6:4, 4:6, 6:4.

Prva dva seta bila su skoro identična, viđen je po jedna brejk. U prvom je to u 10. gemu uspeo Španac, dok je u drugom već u trećem gemu Rodžer oduzeo servis rivalu i izjedančio.

U trećem je viđena velika borba, Federer je prvi stigao do brejka koji je odmah potvrdio (3:1). Anduhar je u osmom uspeo da uzvrati i da izjednači (4:4). Dobio je Pablo sledeći gem i onda u narednom napravio brejk tako što je iskoristio treću brejk loptu koja je ujedno bila i meč lopta.

Napravio sam previše grešaka. Razočaran sam, ali moram da shvatim da je sve ovo deo procesa i da nastavim dalje. Očekivao sam da ću igrati bolje što je samo pokazatelj da me čeka mnogo posla – rekao je Rodžer posle meča.

Turnir u Ženevi je deo serije takmičenja koja nose 250 poena, a interesantno je da Federer nikada nije podigao pehar na ovom takmičenju.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike