Beker o problemima u Australiji: Đokovića kritikuju bez razloga, organizatori moraju da se zapitaju da li je ovo pravedno

21.01.2021

19:24 >> 19:29

0

Autor: N. St.

Bivši Novakov trener pričao o situaciji pred prvi grend slem

Beker o problemima u Australiji: Đokovića kritikuju bez razloga, organizatori moraju da se zapitaju da li je ovo pravedno
Copyright MN Press

Legendarni teniser, šestostruki grend slem šampion i nekadašnji trener Novaka Đokovića je otvoreno govorio o situaciji u kojoj se nalaze igrači u Australiji.

Boris Beker je bez dlake na jeziku pričao o problemima sa kojima se suočavaju pred prvi grend slem sezone.

– Čak 70  od 128 igrača je pogođeno. Trećina je u štetnim uslovima u Australiji. Kada izađu iz karantina izaći će na svež vazduh, a da nisu igrali tenis. Bez obzira na to koliko koraka naprave u sobi, nisu udarali lopticu i imaju nedelju dana da se pripreme za mečeve na tri dobijena seta, u muškoj konkurenciji, u ekstremno toplim uslovima. To je teško izvodljivo. Sve pripreme pre toga ničemu nisu služile. Morate da se zapitate da li su ovo fer uslovi za sve. Kao organizator, morate sebe da pitate da li je ovo pravedno – rekao je Beker za nemački „Eurosport“.

Posebna tema bilo je Novakovo pismo.

– Poenta je tu, u potpunosti je u pravu i legitmno je to što je napisao. Dobijate osećaj kao da Novak može da radi šta god želi u ovom momentu i bez razloga ga toliko kritikuju. Želeo je da se bori za igrače, da stvori fer uslove za sve, umesto toga je dobio oštre kritike, čak i od premijera Australije. Smatram da je veoma važno da svi igrači dođu u Melbrun, to je dobra stvar i za grad i za ekonomiju, svi će imati korist od toga i zato moraju da tretiraju igrače sa više poštovanja.

Na kraju je govorio o Aleksanderu Zverevu.

Pročitajte još:

– Mnogo toga se dogodilo u Sašinom životu prošle godine. Kako na sportskom planu tako i privatno. Na terenu je bio možda i najbolji, privatno je imao možda i najteže trenutke. To je život, odrastanje. Šteta što ne radi više sa Davidom Fererom. Delovalo je da imaju dobru hemiju, što se videlo po uspehu na terenu. Sada će Miša Zverev imati veću ulogu. Odlično poznaje svog brata, bio je odličan u profi karijeri. Počinju od nule i tako treba da postave očekivanja. Morate da pronađete sebe u novom sportskom okruženju. Tenis počinje od 0:0 i tako treba da se gleda – jasan je Beker.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike