24sedam otkriva da li će Đoković igrati na turniru u Beogradu

21.01.2021

19:04 >> 19:45

0

Autor: Milan Nastić

Bez obizira što je turnir iz kategorije 250 najbolji teniser sveta ima jasnu nameru

24sedam otkriva da li će Đoković igrati na turniru u Beogradu
Copyright MN Press

Da li možete da zamislite ATP turnir u Beogradu, a da na njemu ne učestvuje Novak Đoković? Teško, a kako saznaje 24sedam neće biti ni potrebe da ovakav scenario zamišljate.

Kada je juče stigla vest da je Beograd je uvršten među gradove koji će u zvaničnom kalendaru ATP imati teniski turnir u 2021. godini i to iz serije 250, bilo je malo onih koji su pomislili da će najbolji teniser sveta biti u žrebu za turnir iz ove, najslabije, kategorije, ali tokom današnjeg dana gotovo da je izvesno, naravno pod uslovom da Novak bude zdrav, da ćemo ga, ipak, videti na terenu u srpskoj prestonici.

Odluka da uzme učešće na turniru, naravno, i dalje nije ni zvanična ni definitivna, pošto Novak nije ni objavio kompletan kalendar za 2021. godinu, ali zvuči logično kada se zna da je najbolji igrač planete u nekoliko navrata objašnjavao da mu je jedan od ciljeva da Beograd dobije turnir koji će biti u kalendaru ATP.

Njegovo igranje u Srbiji, pokazalo bi svim da Beograd zaslužuje turnir koji će se ustaliti u ATP kalendaru i koji bi sigurno vratio Beograd na tenisku mapu sveta.

Treba istaći da u tom periodu ima dosta prestižnih turnira, pre svega Masters u Monte Karlu, koji se završava dan pre početka turnira u Beogradu (prvo kolo “Serbija opena” predviđeno je za 19. april). Ova činjenica, ipak, ne bi trebala da spreči Đokovića da dođe u Srbiju. Bez dileme Novakovo ime će privući i ostala zvučnija imena sa ATP liste. Za očekivati je i da jedan broj teniserima sigurno izađu u susret najboljem igraču sveta i budu deo ove sportske manifestacije.

Ono što bi dodatno moglo da pojača šanse da u Beogradu na delu vidimo i neke od najboljih tenisera današnjice je i činjenica da postoji velika neizvesnost da li će se svi predviđeni turniri održati u predviđenim terminima zbog pandemije koronavirusa.

Pročitajte još

Prema našim saznanjima direktor turnira u Beogradu biti Đorđe Đoković, a u Beogradu će se, prema svim raspoloživim informacijama nadmetati i ostali najbolji igrači iz Srbije. Podsetimo, da je prestonica Srbije imala turnir iz serije 250, koji je nosio ime „Serbija open“ i održavao se četiri godine, od 2009. do 2013. godine, na terenima Sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike