Španci stali uz Novaka: Novo pismo upućeno ljudima u Australiji, velika zabrinutost za tenisere i mentalno zdravlje

21.01.2021

18:04 >> 18:17

0

Autor: N. St.

Đokovićevi zahtevi dodatno dobijaju na značaju...

Španci stali uz Novaka: Novo pismo upućeno ljudima u Australiji, velika zabrinutost za tenisere i mentalno zdravlje
Copyright Profimedia

Svi teniseri i teniserke koji su doneli odluku da učestvuju na Austrailjan openu sve više žale zbog toga. Razlog je obavezan karantin od 14 dana po kom ne smeju da napuštaju svoje sobe. Veliki broj njih se otvoreno žalio povodom toga.

Novak Đoković je pokušao to da reši, poslao je pismo organizatorima, izneo je određene zahteve. Uglavnom je dobio napade sa raznih strana zbog toga. Ipak, sada je stigla i podrška. Španci su poslali pismo kolegama u Australiji i izrazili veliku zabrinutost za svoje igrače.

Pismo prenosimo u celosti:

„ Kraljevska teniska asocijacija Španije (RFET) želi da izrazi podršku i solidarnost svim španskim igračima koji pate zbog posledica karantina u Australiji. Dok poštujemo mere i odluke vlasti i teniske asocijacije Australije želimo da istaklnemo sledeće:

– Igrači su bili upozoreni i obavešteni o mogućnostima diskvalifikacije sa Australijan opena u slučaju pozitivnih testova na koronu i velikog broja PCR testova koji rade.

– Međutim, niko ih nije obavestio o tome da će biti u strogom zatvorenom prostoru ukoliko budu u istom avionu sa putnicima koji su pozitivni, bez obzira na fizičku udaljenost igrača ili putnika koji je pozitivan.

– Razumemo mere predostrožnosti i to da su donesene zbog zdravlja igrača, gledalaca, radnika, građana, ali verujemo da te mere treba da budu kompatibilne sa mentalnim i fizičkim zdravljem sportista.

– U specifičnom slučaju dvoje španskih igrača to je veoma kompleksna i ozbiljno kompromitujuća situacija u tom aspektu. Mario Vilelja i Karlos Alkaraz (maloletnik) su zatvoreni u sobi i nije im dozvoljeno da izađu 14 dana iako su i jedan i drugi imali nekoliko negativnih PCR testova

– Jasno je da ova dvojica igrača, koja su u glavnom žrebu Australijan opena, neće moći da se takmiče u istim uslovima kao ostali i to nije samo problem sa takmičarskog aspekta za prvi grend slem sezone. Problem je što njihova cela sezona može da bude ozbiljno ugrožena zbog karantina od 14 dana

– Pogođeni teniseri su elitni sportisti koji moraju da budu aktivni kako bi mogli da se takmiče i da ostanu nepovređeni. Da ne spominjemo psihološku štetu koja ostavlja uticaj na njih u sportu u kome je mentalna snaga toliko bitna.

Pročitajte još:

Zbog svega ovoga RFET  želi da zamoli ljude u australijskom tenisu da reše ovaj problem koji utiče na sve igrače, u ovom slučaju Vilelju i Alkaraza, za koje smo veoma zabrinuti.“

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike