Đoković i svi teniseri dobili jasnu poruku! Hoćete da igrate u Melburnu? Morate da ispoštujete jedno od ova dva pravila

22.12.2021

12:11

0

Autor: 24sedam

Turnir će početi 17. januara naredne godine

Đoković i svi teniseri dobili jasnu poruku! Hoćete da igrate u Melburnu? Morate da ispoštujete jedno od ova dva pravila
20210730ivDjokovic227 - Copyright MN Press

Predstojeći Australijan open trajaće od 17. do 30. januara, ali se još ne zna da li će na njemu učestvovati i Novak Đoković. Najbolji srpski i svetski teniser još nije potvrdio da lo se vakcinisao ili ne. Sve to dodatno komplikuje situaciju koja je već dovoljno složena s obzirom na stroga korona pravila koja vladaju u Australiji.

Sada se oglasio i Krejg Tajli, prvi čovek turnira u Melburnu.

- Svako ko dolazi, mora da bude vakcinisan. Postojaće i vrlo mali procenat onih koji će imati medicinsko izuzeće za to. Tako da svaki teniser, navijač ili neko od osoblja u kompleksu mora da bude ili vakcinisan ili da ima izuzeće odobreno od Australijskog imunizacijskog registra. To će nam omogućiti sigurnost i dodatni nivo komfora u kompleksu - objasnio je Tajli, a onda mu je postavljeno konkretno pitanje vezano za Đokovića.

- Ako se Novak pojavi, to će značiti da ili je primio vakcinu ili ima medicinsko izuzeće. Njegov medicinski status je njegov izbor, njegova je stvar da čuva informacije o svom statusu, mi ga nećemo primoravati da ga otkrije - dodao je Tajli.

Trenutno, po 20 grend slem trofeja imaju Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer. Za Švajcarca se zna da neće igrati, a Španac je zaražen. Ostaje da se vidi kako će situacija dalje razvijati.

Podsetimo, Srbin je prošle godine osvojio titulu, svoju devetu u Melburnu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike