Novak je žrtva kampanje! Direktor Australijan opena ponovo menja "ploču"

20.12.2021

17:03

0

Ovo bi mogao biti prvi Ozi open bez belike trojke nakon skoro dve decenije

Novak je žrtva kampanje! Direktor Australijan opena ponovo menja "ploču"
profimedia-0646442339 - Copyright Profimedia/SOPA Image

Početak Australijan opena se bliži, a u javnsoti se svakodnevno spekuliše da li će Novak Đoković braniti titulu u Melburnu.

Direktor Ozi opena, Kreg Tajli koji je proteklih meseci bio veoma isključiv po pitanju učešća najboljeg tenisera sveta, istakao je i da je Novak sve vreme bio žrtva medijske kampanje.

- Malo je bilo nepravedno prema Novaku - rekao je Tajli misleći na izveštavanja medija koji su saopštili, bez osnove, da je Đoković tražio medicinsko izuzeće kako bi nevakcinisan došao u Australiju.

- On je rekao da su njegove medicinske informacije privatna stvar i da su poverljive.

Takođe, Tajli je rekao da ATAGI, savetodavna komisija pri Vladi Australije zadužena za imunizaciju, obećava potpunu anonimnost onima koji se prijave za medicinsko izuzeće.

Novak i dalje nije obelodanio da li je vakcinisan ili nije, a još nije ni zvanično saopštio hoće li se ove godine takmičiti u Australiji. 

Podsetimo, od ranije je poznato da Rodžer Federer neće igrati u Melburnu, a jutros je potvrđeno i da je Rafael Nadal pozitivan na koronavirus, te da će verovatno neće učestvovati.

Izostanak i Novaka Đokovića značio bi da će ovo biti prvi Australijan open, posle skoro dve decenije na kome nećemo gledati nijednog člana "velike trojke".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike