Novak ima mnogo više šansi od nas dvojice! Nadal izazvao veliku buru rečima o večitoj trci sa Đokovićem i Federerom

18.12.2021

10:34

0

Autor: 24sedam

Španac je ponovo na terenu posle višemesečne pauze

Novak ima mnogo više šansi od nas dvojice! Nadal izazvao veliku buru rečima o večitoj trci sa Đokovićem i Federerom
Copyright Profimedia/Tanjug/AP

Rafael Nadal nije bio uspešan na egzibicionom turniru u Abu Dabiju. Španski teniser, trenutno šesti na ATP listi izgubio je u polufinalu od Endija Marija, a posle toga je razgovarao sa novinarima.

Nekada prvom reketu sveta postavljeno je pitanje ko će ući u istoriju kao najveći teniser ikada. Trenutno, Nadal, Novak Đoković i Rodžer Federer imaju po 20 Grend slem trofeja.

- Ne znam... Nisam neko ko može to da kaže. Dugo sam bio van takmičenja, gotovo šest meseci. Svestan sam da je ta priča večito aktuelna, tu je negde, pogotovo sa Novakom koji je igrao skoro svake nedelje. Ipak, za mene i Rodžera koji smo dugo bili povređeni...

Trenutno smo izjednačeni, ali Đoković ima mnogo više šansi od nas jer je zdrav. Takmiči se i dobro mu ide - rekao je Nadal koji se na teren vratio posle višemesečne pauze.

U januaru će biti održan Australijan open.

- Hajde da vidimo šta će se desiti u naredna dva meseca. Ukoliko se vratim onda možemo da pričamo o tome kasnije u toku sezone, kroz nekoliko meseci. Moj prioritet, trenutni cilje jeste da se vratim i da budem zdrav. Da mogu normalno da se takmičim, za ostalo ćemo da vidimo - zaključio je Nadal.

Mada treba reći da njegove reči i nisu baš tačne. Preskakao je Đoković američku turneju, kao i Masters turnire na betonu. Takođe, od US Opena do Pariza je bio van terena 50 dana.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike