Đoković je došao iz zemlje rastrzane ratom i nije imao izbora, samo je hteo – i morao – da uspe: Federeru je to bilo teško da prihvati

08.12.2021

06:21

0

Kleri je govorio o rivalstvu velike trojke i promenama koje je uneo Novak Đoković

Đoković je došao iz zemlje rastrzane ratom i nije imao izbora, samo je hteo – i morao – da uspe: Federeru je to bilo teško da prihvati
Copyright Profimedia

Rivalstvo u svetskom tenisu, godinama unazad svodi se na veliku trojku i malde snage. Međutim, upravo u velikoj trojci, koju čine Rafael Nadal, Rodžer Federer i Novak Đoković, važi rivalitet neverovatnih razmera.

Ugledni sportski novinar Kristofer Kleri ističe da je Rodžeru Federeru bilo teško da prihvati pojavu Novaka Đokovića kao velikog rivala.

Novinar Njujork tajmsa, koji je nedavno izdao Federerovu biografiju pod nazivom Maestro, kaže da je Švajcarac oduvek imao bolji odnos sa Rafaelom Nadalom.

- I Rafa i Rodžer imali su komforno detinjstvo sa mnogo izbora. Đoković je došao iz zemlje rastrzane ratom i nije imao izbora. Samo je hteo – i morao – da uspe - naveo je Kleri, prenose inostrani mediji.

Upadljiva je bila razlika u načinu na koji je Federer čestitao Nadalu na 20. grend slem tituli u poređenju s time kako je čestitao Đokoviću.

- Nadal je bio prvi veliki Rodžerov izazivač. Baš kada se Rodžer pomirio sa time, pojavio se Đoković, i Federeru je bilo teško to da prihvati. Takođe, Rafa se uvek sa mnogo poštovanja odnosio prema Federeru, a Đoković je pravio te imitacije, što se možda Federeru nije dopalo - dodaje Kleri.


Na pitanje zna li da li je Federer pročitao njegovu knjigu, američki novinar je odgovorio:

- Čuo sam da jeste, ali tek treba da čujem njegovu recenziju. Radujem se tome, bilo da mi da jedinicu ili peticu.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike