Posle dve godine se vraća: Mari dobio specijalnu pozivnicu za Australijan open

27.12.2020 | 14:41 >> 14:45

Autor: Milan Nastić

Škot poslednji put igrao na slemu 2019. godine u Melburnu

Copyright Profimedia.rs

Bristanski teniser Endi Mari posle dve godine vraća se na neki od grend slemova. Bivši svetski broj jedan dobio je specijalnu pozivnicu za učešće u glavnom žrebu Australijan opena koji počinje 8. februara.

Poslednji put je igrao baš u Melburnu 2019. godine kada je poražen od Španca Roberta Bautiste Aguta i tada se pomislio da je Škot verovatno završio karijeru, jer je imao ozbiljne probleme sa povredom kuka.

– Dragao nam je što se Endi vraća na Australijan open i biće nam veliko zadovoljstvo što će ponovo doći u Melburn. Dočekujemo ga raširenih ruku. Smatram da će njegovo učešće biti jedan od najvećih trenutaka ovogdišnjeg turnira u Melburnu. On je naš pravi heroj, jer je uspeo da se vrati posle operacije što još više dobija na značaju – rekao je direktor Australijan opena Kreg Tajli.

Pročitajte još

Endi Mari je trenutno 122 igrač na svetu, a u 2020.godini odigrao je samo sedam mečeva,što zbog korone,što zbog problema sa kukom.

On je nedavno je u revijalnim mečevima dobio i Dana Evansa i Kamerona Norija, i pohvalio se da se mnogo bolje oseća i da je fizički skoro 100 odsto spreman,

Škot je čak pet puta igrao finale Australijan opena, i zanimljivo da ga je četiri puta pobedio Novak Đoković.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam