Svi čekaju duel Srbije i Hrvatske, ali Pilić nema dilemu: Ako je Novak u šestoj brzini, njega niko ne može dobiti

02.12.2021

15:31

0

Iskusni strateg za 24sedam je komentarisao predstojeći duel

Svi čekaju duel Srbije i Hrvatske, ali Pilić nema dilemu: Ako je Novak u šestoj brzini, njega niko ne može dobiti
20100305mmPilic04 - Copyright MN Press

Teniska reprezentacija Srbije u petak će igrati polufinalni duel u Dejvis kupu sa selekcijom Hrvatske. Taj susret prema mnogima okarakterisan je kao istorijski, međutim za Nikolu Pilića, iskusnog stratega koji je sarađivao sa oba tima, situacija je jednostavna.

Susret čiji je početak zakazan za petak, u 16 sati, treći je međusobni koji će igrati Srbija i Hrvatska, a naša reprezentacija vodi sa 2:0. Pilić za 24sedam navodi da iznenađenja neće biti, ako srpski singl bude pravi.

- Dve su jednostavne kombinacije. Ako idemo prema papirima, gde su srpski i hrvatski igrači, onda je Srbija aspolutni favorit. To znači da mora da dobije oba singla. Ako se dogodi slučajno da je 1:1, onda u tom slučaju, ja mislim da je Hrvatska favorit, jer imaju jedan  izuzetno dobar par. To znači da oni moraju dobiti, ali su oni prvi dubl na svetu - istakao je Nikola Pilić za 24sedam, pa se osvrnuo na igrače singla:

- Mislim da, drugi igrač Srbije po rankingu je puno bolji, iako su Borna i Nino igrali izuzetno dobro, bolje nego što njihov ranking od 240 i 270 i nekog mesta. Ali Srbija ima tri igrača koji su dobri. Da li je to Lajović, Krajinović, da li je to mali Kecmanović, svi su u jednom solidnom izdanju bolji od ovih drugih, a Novak mora da dobije Čilića.

Uoči ovog susreta dosta se govorilo i o sjajnom odnosu igrača ovih selekcija. Poznato je već godinama u javnosti da su Marin Čilić i Novak Đoković izuzetno dobri prijatelji, ali kako Pilić navodi, teren je jedno, a prijateljstvo sasvim drugo.

- Nema to veze sa prijateljstvom. Na tome svaka čast, ali kada si na terenu, hoćeš da dobiješ. Posebno kada igraš za svoju zemlju, jasna stvar. Prijateljstvo može biti posle ili pre meča. Za vreme meča, želiš samo da pobediš - smatra iskusni stručnjak.

MN Press
 

Ako je neko odličan sagovornik kada se govori o Novaku, onda je to upravo Nikola Pilić, sa kojim je sarađivao u ranoj mladosti, samim tim, poznaje ga odlično i ističe da ukoliko prvi teniser sveta igra u šestoj brzini, rival nema nikakve šanse.

- Novak je broj jedan na svetu, sedmu godinu zaredom, drugi je na tri hiljade poena manje.Ljudi ne razumeju jednu stvar, većina, Novak je izgubio u Tokiju, izgubio je finale US opena i izgubio je od Zvereva na Mastersu. Ali taj Novak i to izdanje, to je bila peta brzina. Ako je Novak u šestoj brzini, na betonskoj podlozi, njega ne može niko dobiti. Ali treba da bude u šestoj brzini. Ta tri meča nije bio, ali još uvek je on broj jedan na svetu i ide na 350 nedelja da bude vodeći i taj rekord niko neće ponoviti. Ako igra solidno, ali samo solidno, onda on dobija - zaključio je Nikola Pilić za 24sedam.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike