Novak zagrmeo! Znam da sam mnogima trnu u oku, ali je sada tu neki mali od Srbije

20.11.2021

06:14

0

Autor: 24sedam

Najbolji svetski teniser "otvorio dušu" posle pobede u Torinu

Novak zagrmeo! Znam da sam mnogima trnu u oku, ali je sada tu neki mali od Srbije
Copyright MN press

Novak Đoković je obezbedio plasman u polufinale završnog Mastersa u Torinu. Mesto među četiri najbolja samo je potvrdio trijumfom nad Kameronom Norijem. Međutim, posle duela sa Britancem, nije pričao samo o tenisu.

Najbolji srpski i svetski teniser odavno nije na istim talasnim dužinama sa teniskim moćnicima.

- Zato što smo mi konformističko društvo. U svakoj oblasti je isto. Prija nam da se priključimo stadu više nego da izađemo iz stada. Lakše nam je to nego da ustanemo i kažemo "Ljudi, ne mislim da je ovo ispravno, istinito, želim da se borim za druge". Mnogi biraju put gde se brinu samoo sebi. Meni to ne smeta, znam ko sam, šta sam, za šta se borim - rekao je Đoković i dodao da je svestan da mnoge nervira zbog ovakvih stavova.

- Znam da sam mnogima trn u oku. Želim i pokušavam da raskrinkam taj monopol u tenisu koji postoji dugo. Niko ne priča o tome koliko zarađuju organizatori i turniri, već samo kolika je zarada Federera, Nadala i Đokovića. Ne priča se da je tenis treći najpopularniji sport, a nije ni u prvih deset po zaradi na svetu.

Samo prvih 200 igrača živi od tenisa. Organizacija koju zastupam se zalaže upravo za momke i devojke da bi se njihov glas čuo. Sada se ne čuje jer će elita uvek da uzdiže elitu, ali tu je neki mali od Srbije da umeša u priču - zaključio je Đoković.

Najbolji teniser sveta se plasirao u polufinale završnog mastersa u kojem će igrati protiv Aleksandera Zvereva.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike