Nole vodi Srbiju na Hrvate! "Kockasti" sigurni u četvrtfinalu Dejvis kupa

30.11.2021

09:19

0

Sprema se spektakl u Madridu

Nole vodi Srbiju na Hrvate! "Kockasti" sigurni u četvrtfinalu Dejvis kupa
thumbnail_Novak Djokovic5 - Copyright TSS/Neda Miletić

Teniska reprezentacija Hrvatske trijumfom nad Italijom plasirala se u polufinale Dejvis kupa, gde sada čeka boljeg iz duela između Srbije i Kazahstana.

Nisu se Hrvati mučili u susretu sa Italijom. Slavili su sa 2:1, a odlučujuću pobedu doneli su Mate Pavić i Nikola Mektić u dublu, gde su sa 2:0 slavili protiv Sinera i Fonjinija.

Hrvatima će naredni rival biti pobednik duela koji je na programu u sredu, 1. decembra, između Srbije i Kazahstana.

Evidentno je da su Novak Đoković i ekipa favoriti u tom duelu, pa se već sada svi okreću susretu sa komšijama.

Srbija je tokom dosadašnjeg dela turnira igrala promenljivo, te su u Madrid otišli zahvaljujući srećnoj pobedi Rusa nad Špancima.

Što se okršaja Italije i Hrvatske tiče, "kockasti" su mogli i ranije do trijumfa, ali je Marin Čilić propustio priliku da osvoji drugi set na svoj servis protiv Janika Sinera, međutim, deveti reket sveta nije želeo tako lako da se preda, pa je susret okončan dublom.

Velike pohvale svakako da je u ovom susretu dobio Borna Goje, koji je u prvom meču napravio iznenađenje. 279. teniser sveta je bio bolji od Lorenca Sonega sa 2:1, pa je u nastavku Hrvatskoj bilo znatno lakše.

Pred odlučujući susret, bilo je jasno da Italijane čeka izuzetno težak posao, obzirom da su Mektić i Pavić jedan od iskusnijih dublova.

Prošli duel ove dve reprezentacije je pripao našoj selekciji, kada su 2015. godine slavili sa ubedljivih 5:0, kada se Dejvis kup igrao po starom format

Eventualni meč polufinala između Srbije i Hrvatske na programu će biti u petak.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike