Nole "melje" u Torinu! Đoković bez izgubljenog seta do polufinala završnog Mastersa!

19.11.2021

21:17

0

Autor: A. Š.

Najbolji teniser sveta u poslednjem meču grupne faze bolji od Britanca Kamerona Norija

Nole "melje" u Torinu! Đoković bez izgubljenog seta do polufinala završnog Mastersa!
Tan2021-11-19_222939592_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Najbolji teniser sveta Novak Đoković trijumfalno je završio grupnu fazu završnog Mastersa u Torinu. Posle trijumfa protiv Ruda i Rubljova, prvi reket planete je savladao i britanskog tenisera Kamerona Norija - 6:2, 6:1.

Nole je večeras uradio sve što je zamislio. Odigrao je kvalitetan meč, upisao treću pobedu na turniru bez izgubljenog seta i, što je bilo najvažnije, nije potrošio previše energije, s obzirom da je na trenu proveo tek nešto više od sat vremena.

Iako je prvi put u karijeri igrao protiv Britanca, srpski as rivalu nije dozvolio da ga ugrozi nijednog momenta. Od prvog do poslednjeg poena kontrolisao je dešavanja na terenu, pa čak i u jedinom trenutku u kojem se susreo sa brejk loptom, početkom drugog seta.

Oba dela meča bila su gotovo identična. Novak je i prvi i drugi set otvorio brejkovima, s tom razlikom što je u odlučujućem delu meča jednom više oduzeo servis 12. teniseru sveta, koji nikako nije uspevao da pronađe rešenje za Đokovićevu agresivniju igru.

Novak u svom šestom polufinalu završnog Mastersa igra protiv Nemca Aleksandra Zvereva. Repriza polufinala Olimpijskih igara i US Opena na programu je u subotu od 21 sat.

BLOG UŽIVO:

DRUGI SET

6:1 - BREJK! KRAJ! Kako je počeo, tako je Nole i završio meč. Oduzetim servisom rivalu.

5:1 - Nole je na gem od treće pobede u Torinu. Šesti gem drugog seta je osvojio uz jedan izgubljen poen.

4:1 - BREJK! U ubedljivo najdužem gemu na meču, Novak pravi još jedan brejk i dolazi nadomak pobede. Britanac nije želeo da se preda, deluje da se tek sad oslobodio i krenuo da igra u skladu sa mogućnosti, ali nije izdržao pritisak Srbina, koji treću brejk loptu pretvara u poen za oduzimanje servisa.

3:1 - Bez mnogo problema, uz jedan izgubljen poen, Nole zadržava brejk prednosti.

2:1 - Neiznuđenom greškom Novaka, uz jedan izgubljen poen, Nori osvaja prvi gem u drugom setu.

2:0 - U najdužem gemu u dosadašnjem toku meču, Nole se susreo sa prvom brejk loptom. Srećom, srpski as je pronašao prvi servis i relativno lako stigao do potvrde brejka.

1:0 - BREJK! Kao i na startu meča, Nole već na startu seta pravi brejk. Imao je Britanac 40:30, ali je potom napravio grešku i potpuno potonuo. U dužim razmenama, Kameron nema šta da traži protiv Noleta, koji iskusno prebacuje loptice i čeka greške rivala.

PRVI SET

6:2 - Novak osvaja prvi set. Posle samo 29 minuta igre, petim as servisom, Đoković je, uz jedan izgubljen poen, osvojio osmi gem i došao na set od trećeg trijumfa u Torinu.

5:2 - Kameron je imao odgovor na Noletovu furioznu igru, osvojivši i on gem bez izgubljenog poena.

5:1 - Trećim asom u dosadašnjem toku meča, Nole potvrduje i drugi brejk. I ovaj gem je Srbin osvojio s nulom, a posle samo 22 minuta igre došao je nadomak osvajanja prvog seta.

4:1 - BREJK! Očigledno je da srpski as nema nameru da večeras na terenu ostane duže nego što je potrebno. Drugi brejk na meču pravi bez izgubljenog poena.

3:1 - Bez mnogo problema Nole održava brejk prednosti. Servis odlično služi srpskog asa na startu meča.

2:1 - Britanac dolazi do prvog gema na meču uz dva izgubljena poena.

2:0 - Sigurno, uz jedan izgubljen poen, Novak je potvrdio brejk.

1:0 - BREJK! Najbolji teniser sveta je sjajno počeo meč. Već na startu je oduzeo servis rivalu, iskoristivši poslednju, od dve vezane brejk lopte.

Najboljem teniseru sveta uoči meča sa Norijem "u goste" je došao legendarni italijanski defanzivac i fudbaler Milana Paolo Maldini. Nole, kao osvedočeni navijač "rosonera", na poklon je od sadašnjeg sportskog direktora giganta sa "San Sira" dobio dres jednog od omiljenih timova.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike