Đoković prestigao svog dečačkog idola, a ovaj priznao: Nikad više nećemo videti nekog kao što je Novak!

15.11.2021

19:14

0

Autor: 24sedam

Sampras je pun poštovanja prema Srbinu

Đoković prestigao svog dečačkog idola, a ovaj priznao: Nikad više nećemo videti nekog kao što je Novak!
pjimage - Copyright Profimedia/Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Novak Đoković stalno ispisuje istoriju. Plasmanom u finale pariskog mastersa osigurao je da će sedmi put završiti godinu kao najbolji teniser sveta.

Time je oborio rekord koji je do tada delio sa svojim uzorom, Pitom Samprasom, jer su obojica imala po šest. Iz njih su Rodžer Federer, Rafael Nadal i Džimi Konors sa po pet.

- Naravno, mnogo sam uzbuđen što sam srušio rekord Pita Samprasa, koji je bio moj dečački uzor. Na njega sam se najviše ugledao, zbog njega sam zavoleo tenis. Ponekad mi deluje nadrealno da sam tu gde jesam. Blagosloven sam i zahvalan što sam u ovoj poziciji – rekao je Novak kada je oborio rekord.

Njemu je pehar za prvo mesto na kraju godine uručen danas, na završnom mastersu u Torinu. Pored toga, Đoković je rekorder po broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste, sa 347. Sledi ga Federer sa 310 i Sampras sa 286.

Konačno se oglasio i Sampras, koji je o Đokoviću govorio biranim rečima.

- Ja sam bio "Glavni" tolike godine, a on je "Glavni" i duže. Mislim da je on konzistentniji, osvojio je više trofeja, više grend slemova. Mogao bih non-stop pričam o njegovoj karijeri. Mislim da nikad više nećemo videti da neko sedam puta bude prvi na kraju godine – rekao je Sampras.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike