Nole pobedom počeo završni masters: Najbolji teniser sveta bolji od Norvežanina Kaspera Ruda

15.11.2021

14:30

0

Autor: 24sedam

Sa 2:0 u setovima (7:6, 6:2) Đoković ostvario prvu pobedu u Torinu

Nole pobedom počeo završni masters: Najbolji teniser sveta bolji od Norvežanina Kaspera Ruda
206545_novak_orig - Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Za nešto više od 90 minuta igre Novak Đoković je završio posao u 1. kolu završnog mastersa u Torinu. Pred najboljim teniserom sveta oružje je položio Norvežanin Kasper Rud - 7:6, 6:2.

Dilema ako je i postojala oko pobednika prvog meča trajala je samo tokom prvog seta kada je Norvežanin znao da iznenadi preciznošću i snagom udaraca. Novak je već po tradiciji ušao laganije u meč, dozvolivši rivalu da napravi odmah brejk, ali je izgubljenu prednost servisa umeo da nadoknadi već u šestom gemu. U taj-brejku obrnuta slika. Đoković je mini-brejkom došao do 2:0, pa da povede 6:4, posle čega je postalo jasno kakav će kraj imati ovaj set.

U drugom setu, kao da je Đoković rekao da više nema šale. Od starta napravljen je "brejk" koji je potpuno slomio dalji otpor vrlo dobrog Ruda.

- Previše sam emotivan što sam se vratio u Italiju, posle mnogo godina igraju najbolji u Italiji. Hvala vam na podršci svih ovih godina koji ste uz mene, osećam se ovde kao u svojoj kući. Ovde sam igrao još kao dete, imao sam i trenera Italijana, a i sada ih imam u svojoj ekipi - rekao je Đoković i zatim odgovorio na pitanje o sedmoj godini kako završava na prvom mestu:

- Bilo je teško, ali završio sam sezonu kao prvi na svetu. Mnogo čudnih stvari se izdešavalo. Osvojio sam mnogo trofeja, ali najvažnije je što sam srećan sa svojom porodicom. Još kao klinac sam sanjao da budem kao Pit Sampras, a sada sam već sedmi put na kraju godine prvi i prestigao sam velikog tenisera. To je prelep osećaj. Nastavljam da sanjam i nadam se da ću i sledeće godini doći ovde da budemo zajedno!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike