Ko će biti najveći konkurenti Đokoviću u nameri da napravi vodeću tenisku akademiju?

27.12.2020

19:37 >> 20:53

0

Autor: Milan Nastić

Putem kojim želi da krene najbolji teniseri neki drugsveta već dugo koračaju i

Ko će biti najveći konkurenti Đokoviću u nameri da napravi vodeću tenisku akademiju?
Copyright Profimedia.rs

Otvaranje teniskih akademija postao je trend širom sveta. Tim putem su krenuli Novak Đoković, Rafa Nadal, Janko Tipsarević, i kako su sami rekli imaju velike ambicije u budućnosti vezani za ove centre.

Ipak, treba istaći da su i dalje sinonim za teniske akademije Bolitjerijeva na Floridi, Sančez Kazal u Barseloni, Murutogluova u Francuskoj, a veoma su poznate i Gorin u Kaliforniji, kao “Gud to grejt” u Švedskoj.

SANČEZ-KAZAL AKADEMIJA (ŠPANIJA)

U teniskom svetu Sanečez-Kazal akademija izuzetno je cenjena i po mnogim parametrima najbolja na planeti. Uslovi fenomenalni, na raspolaganju imaš 27 terena, fizioterapeute, masaže, saune, transport, a u poslednje vreme na usluzi su i sportski psiholzi. Iz ove akademije su izašli Janko Tipsarević, Ana Ivanović, Endi Mari, Juan Monako, Felisijano Lopez, Danijela Hantuhova,Svetlana Kuznjecova.

Pročitajte još

MURUTOGLUOVA AKADEMIJA (FRANCUSKA)

Iz godine u godinu sve je poznatija i Murutogluova akademija, koja ima 17 terena,za sve podloge, osim toga i ostali uslovi za tenisere su fenomenalni. Od četiri teretane, sale za kardio treninge, fizioterapeute, bazene,saune,parnih kupatila, ali i ostala logistika je na najvišem nivou. Takođe, imaju program za najbolje igrače na svetu.Najpoznatija teniserka koja je izašla iz ove akadmije je i najbolja igračica svih vremena Serena Vilijams. Pored nje tu školu su prošli još Žeremi Šardi, Laura Robson,kao i Markos Bagdatis.

GUD TO GREJT (ŠVEDSKA)

Takođe, odlični uslovi za treniranje, sve što je potrebno za vrhunski tenis poseduje ova akademija. Od idealnih terena, bazena, lekarske službe, Pored Magnusa Normana,koji je alfa i omega ove škole, brigu o teniserima vode bivši igrači Nikolas Kulti i Mikael Tiltron.
Ovu akademiju su prošli igrači Stan Vavrinka, Grigor Dimitrov, koje je dugi niz godina upravo trenirao Norman.

NIK BOLITIJERI (IMG) AKADEMIJA (SAD)

Nema dileme da je jedna od najperstižnijih i najstarijih akadmija na svetu ona koju drži Nik Bolitijeri, a njeno sedište je na Floridi, mada je ima i u drugim delovima Amerike, pa i sveta.
Odlični uslovi za rad, pun akademski program, od terena,smeštaja, fitnesa, transporta, ishrane, najbolji sparing partneri, a ona je specifična što roditeljima redovano šalje izveštaje kako se njihovo deca razvijaju.
Na hiljade tenisera je izašlo iz ove akademije, a najpoznatiji su Monika Seleš, Andrea Agasi,Boris Beker, Jelena Janković, Ana Kurnjikova,Džim Kurijer, Venus Vilijams….

 

Promo/Tviter/Nik Bolitjeri Akademija

 

PILIĆEVA AKADEMIJA (NEMAČKA)

Akademija Nikole Pilića najpoznatija je u Nemačkoj, dugi niz godina funkcioniše ovaj teniski centar, a za nas je najvažnija, ali i za svetski tenis što je u njoj trenirao najbolji igrač sveta Novak Đoković i nema dileme da je hrvatski trener, kao i njegova akademija najzaslužnija za uspeh srpskog tenisera. Pored, prvog reketa sveta, nju je pohađao i Mihael Štih, poznati nemački teniser.
Inače, Pilić je poslednjih godina, teniski centar je prebacio u Opatiju gde i dalje podučava mlade igrače.

GORIN AKADEMIJA (SAD)

Pored ovih treba istaći Gorin teniska akadmije iz koje su izašli Dimitri Tursnuov, kao i Džimi Vang, poslednjih godina je postala veoma popularna i sve više ima dece koji prozlaze kroz ovu tenisku školu. Za nju je kuriozitet da je iz nje trenutno ima najviše igrača koji su u prvih 100 na ATP listi.

Pored njih treba izdvojiti i Kris Evert akademiju koja iz koje su izašli Peng Šuaj, Džesi Levine, a najpoznatija je Medison Kiz. Ovaj teniski centar je zanimljiv po tome što dosta stavlja akcenat na pshihičku spremu igrača.

U Americi je takođe na glasu Sadlebrukova akadmija koji dosta forisara igrače iz te zemlje. Najčuvenija imane koja su izašla iz te škole su Džon Izner, Bob Brajan i Džejms Blejk.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike