24sedam otkriva: Đoković povukao najvažniji potez u pravljenju velike teniske Akademije

26.12.2020

17:14 >> 18:13

0

Autor: Milan Nastić

Prvi korak je bio izbor čoveka koji će biti na čelu struke

24sedam otkriva: Đoković povukao najvažniji potez u pravljenju velike teniske Akademije
Copyright MN Press

Viktor Troicki, kako sada stvari stoje sebe vidi u ulozi trenera, nakon šta završi profesionalnu karijeri.

Nedavno je postavljen za selektora Dejvis kup reprezentacije Srbije, a 24sedam saznaje da bi srpski teniser mogao da preuzme brigu o akademiji Novaka Đokovića. I to kada je reč o pitanjima koja su vezana za trenersku struku.

Na tu temu su već vođeni razgovori između najboljeg tenisera sveta i Viktora Troickog, dok su se zajedno pripremali u Beogradu za predstojeću sezonu koja će, makar što se tiče najboljih srpskih igrača, početi u prvih dana februara 2021.godine.

Pročitajte još

Nema dileme da će Viktorovo dugogodišnje tenisko iskustvo mnogo pomoći u razvoju akademije i privući što više novih talenata, kako iz inostranstva, tako i iz Srbije.

Inače, Novak Đoković u budućnosti ima velike ambicije što se tiče svoje akademije i od nje želi da napravi respektabilan teniski centar u kojem će dolaziti igrači i svih delova sveta.

Takođe, akcenat u Noletovoj akademiji biće i na razvoju srpskog tenisa, odnosno da naše buduće nade napokon mogu da treniraju na jednom mesto, što do sada nije bio slučaj i da se konstatno prati njihov razvoj, a nema boljih mentora od Novaka Đokovića i Viktora Troickog.

Podsetimo, da je prvi reket sveta u više navrata izjavio da ima velike ambicije sa svojom akademijom i da se polako pripremaju razni projekti vezani za teniski centar.

– Trenutno imamo mini akademiju, u stvari teniski klub na 25. maju, a cilj je da na kraju postanemo velika akademija. Već smo počeli da okupljamo ljude za koje smatram da treba da budu tamo u stručnom štabu, polako osmišljamo pristup i na terenu i van njega kako bi ponuda bila što kompletnija za život i za odluke koje se donose van terena – one nisu nimalo jednostavne i često je potrebna pomoć nekoga ko poznaje sport – kazao je Đoković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike