Novak ponovo morao da priča o nesportskim temama: Srbina uvlače i u "slučaj Zverev"

20.11.2020 | 18:08

Autor: Adam Štulić

Đoković još jednom odgovarao na pitanja koja nemaju nikakve veze sa igrom

Copyright Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale završnog mastersa u Londonu, gde će se u subotu sastati sa austrijskim teniserom Dominikom Timom.

Prvi reket plante je u odlučujućem, poslednjem, meču grupne faze savladao direktnog rivala u borbi za plasman među najbolja četiri tenisera poslednjeg turnira u sezonu Aleksandra Zvereva 6:3, 7:6, a posle duela s Nemcem Novak je ponovo morao da odgovara na pitanja koja nemaju nikakve veze sa igrom.

Naime, predstavnici medija iskoristili su privatne probleme u kojima se nalazi Zverev, kojeg je bivša devojka optužila za fizičko i psihičko zlostavljanje, kako bi Đokovića pitali da li bi ATP trebalo da, po uzoru na NBA ili NFL, uvede propise koji bi se odnosili na eventualno nasilničko ponašanje svojih članova.

Đoković o polufinalu: Da se ne ponovi 2019. godina

– Čuo sam šta se delilo, ali ne znamo da li je to tačno i moraćemo da sačekamo. Poznajem Sašu dugo godina, još od kako je bio dečak. Oduvek sam imao sjajan odnos s njim, veoma je dobar momak i imam veliko poštovanje prema njemu i njegovoj porodici. Vršnjak sam s njegovim bratom Mišom i veoma sam tužan što moraju da prolaze kroz ovo – rekao je Novak i dodao:

– Naravno, ne podržavam bilo koji oblik nasilja, ali ne znamo šta se dogodilo. Treba da sačekamo i vidimo… Da li bi ATP trebalo da razvije neku vrstu poltike prema takvim slučajevima? Verovatno bi trebalo da postoji tako nešto, ali pretpostavljam da to dosad nije urađeno jer nije bilo potrebe za tim. Možda grešim, ispravite me, ali nisam čuo da je neki top igrač u istoriji ovog sporta bio umešan u takav slučaj – kazao je Đoković.

Srpski as je potom upitan da li je razgovarao sa Sašom, kako bi čuo njegovu stranu priče.

Nikada iskreniji Đoković o prljavim političkim igrama u tenisu

– Nismo razgovarali o tom slučaju. Rekao sam mu da sam tu, ako mu treba neko za razgovor, ali on ima veliku porodicu, tim i ljude oko sebe… Tokom Adrija tura smo proveli malo više vremena zajedno, “otvorili” smo mnoge životne teme i drago mi je što smo mogli da se približimo i razgovaramo o nekim ličnim stvarima o kojima ne možemo da pričamo na Turu – isrpičao je Novak istakavši da nije primetio promenu u Sašinom ponašanju van terena od momenta kada su optužbe postale javne.

– Tokom vremena koje smo proveli u svlačionici nisam primetio ništa drugačije u njegovom ponašanju. Govorim u svoje ime, uvek smo imali veoma dobar međusobni odnos. Dobro se nosi sa svim, rezultati koje je napravio u poslednjih mesec, mesec i po dana to i dokazuju. Iskreno mu želim da sve brzo prevaziđe kako bi mogao da se fokusira na svoj život i tenisku karijeru – istakao je Novak Đoković.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam