Đoković o polufinalu: Da se ne ponovi 2019. godina

20.11.2020

16:13

0

Autor: D. B.

Sledeća prepreka najboljeg tenisera sveta na ATP finalu - Dominik Tim

Đoković o polufinalu: Da se ne ponovi 2019. godina
Copyright Profimedia

Pribojavali su se mnogi da bi smrt patrijarha Irineja mogla da ostavi posledice na Novaka Đokovića na meču protiv Aleksandara Zvereva, kao što se to dogodilo kada se upokojio mitropolit Amfilohije, a kada je Nole eliminisan na turniru u Beču.

Pročitajte još: Poseban odnos patrijarha Irineja i Novaka Đokovića

Ali, tako nešto se nije dogodilo. Najbolji teniser sveta obezbedio me mesto u polufinalu ATP finala u Londonu pošto je bio bolji od Aleksandara Zvereva u dva seta. Pobedu nije slavio, a posle samog meča objasnio je i da nema zdravstvenih problema koje je osećao tokom okršaja sa Danilom Medvedevim u drugom kolu grupe “Tokio 1970”.

Za razliku od prethodnog meča odlično sam se osećao – objasnio je Đoković.

Što se tiče samog meča protiv Nemca ruskog porekla, Novak je bio jasan.

U prvom setu sam servirao dobro u važnim trenucima. Pronazalio sam prave udarce u pravom trenutku. Nije lako da vratiš servise kada lopta ide tako brzo. Mogao je ovo da dobije i on. Pročitao sam prilaz na 4:3 i to je bilo najvažnije – ukratko je analizirao Đoković.

Đoković će sutra, najverovatnije u drugom meču u singl konkurenciji (početak oko 21 čas) igrati protiv Dominika Tima.

Ranije u karijeri igrao je najbolje na šljaci. On je jedan od najvećih “radnika” u tenisu, a sada je pronašao igru na svim podlogama. Pa prvi gren slem je osvojo na betonu. Izgubio sam ovde proitiv njega prethodne godine. Nadam se da će ponovo biti dobar meč, ali drugačiji rezultat – objasnio je Đoković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike