Balkan klan Đoković i Ibrahimović: Gledam Zlatana i prepoznajem se u njemu, to je taj mentalitet šampiona!

11.11.2021

11:51

0

Autor: 24sedam

Novak otkrio kako mu mnogo pomaže životna filozofija čuvenog švedskog fudbalera

Balkan klan Đoković i Ibrahimović: Gledam Zlatana i prepoznajem se u njemu, to je taj mentalitet šampiona!
Copyright Profimedia

Osvajanjem titule u Parizu Novak Đoković ispisao je nove stranice teniske istorije.

Ne tako davno bio je već otpisan od strane brojnih "stručnjaka", koji su najavljivali kraj njegove ere. Usta im je zapušio onako kako najbolje zna, na terenu.

Činjenica je da Đoković ima 34 godine, da dolaze mlađi i odmorniji teniseri, što se jasno videli i na US Openu koji je osvojio Rus Danil Medvedev. Momka su odmah projektovali kao novog vladara svetskog tenisa, a postavljalo se samo pitanje kada će se smena na tronu desiti.

Nema sumnje da će do toga doći, ali ne tako brzo kako su pomenuti znalci predviđali. Novak se posle bolnog poraza u Njujorku ponovo sastavio, podigao glavu i vratio na pobednički kolosek.

Povratak je bio zaista impresivan, valjda baš zato što mu je poraz na US Openu teško pao. Nije se bilo lako izboriti sa svime što se dešavalo, ali je Novak uspeo. Kako sam kaže, zahvaljujući i Zlatanu Ibrahimoviću.

 

 

- Sviđa mi se njegova životna filozofija, što sam stariji osećam se mlađe. Zlatan je simbol balkanskog mentaliteta, snage da nikada ne odustanemo i potpunog samopouzdanja. U tome se prepoznajem. Ima mentalitet šampiona koji poštuje druge, ali koji na teren izlazi svestan svojih kvaliteta koji su rezultat radne etike - pričao je Đoković za italijansku Gazetu, pa nastavio:

- Poraz ne doživljavam samo kao razočarenje nego i kao priliku za rast, za jačanje karaktera da bih se izvukao oz teške situacije kao bolji čovek i bolji igrač nego što sam bio. Posle Njujorka je to bio težak posao za mene. Um je važan koliko i tehnički i fizički delovi igre. Morate biti u stanju da upravljate negativnom energijom tako da iz nje izađu najbolji rezultati.

Đoković je sa Italijanima pričao jer će prvi put posle dve decenije zaigrati u Torinu.

- Ovo je prilika da se vratim u grad u kom sam bio samo jednom. Imao sam 15 godina i igrao juniorski turnir. Srećan sam što se igra u Italiji jer je tu uvek prisutna velika strast prema sportu i imam posebna odnos sa navijačima.

Torino će ove, i naredne četiri, godine biti domaćin ATP finala, a pored Novaka Đokovića učestvovaće još sedam najboljih svetskih tenisera. Takmičenje će trajati od 14. do 21. novembra, a za trofej će se boriti i Danil Medvedev, Aleksandar Zverev, Stefanos Cicipas, Andrej Rubljov, Mateo Beretini, Kasper Rud i Hubert Hurkač.

Sastavi grupa biće poznati večeras, a žreb počinje u 18.00.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike