Stigao je Stivi: Legenda Liverpula novi menadžer engleskog premijerligaša

11.11.2021

11:00

0

Autor: 24sedam

Klub iz Birmingema u veoma lošem položaju

Stigao je Stivi: Legenda Liverpula novi menadžer engleskog premijerligaša
Tan2021-11-11_11158177_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

Stiven Džerard je i zvanično predstavljen kao novi menadžer Aston Vile. Legendardni fudbaler Liverpula i doskorašnji menadžer Glazgov Rendžersa nasledio je na klupi kluba iz Birmingema Dina Smita. Razlog su loši rezultati, pošto je Vila trenutno na 16. mestu na tabeli sa samo deset bodova iz 11 utakmica.

Zvanično nije rečeno na koliko je ugovor, ali britanski mediji navode da je reč o potpisu na tri i po godine.

- Aston Vila je klub velike tradicije u engleskom fudbalu i ponosan sam što sam postao prvi trener ovog tima. U razgovorima sa Nasifom, Vesom i ostatkom odbora, shvatio sam koliko su ambiciozni planovi kluba i jedva čekam da mu pomognem da ih ostvari.

 

 

Želim i najiskrenije da se zahvalim svima iz Glazgov Rendžersa, koji su mi dali priliku da predvodim tako veliki klub, pomognem mu da osvoji rekordnu 55. titulu i uvek će imati mesto u mom srcu. Hteo bih da poželim sve najbolje igračima, osoblju i navijačima u budućnosti - kazao je na promociji "Stivi Dži" koji je "policajcima" doneo titulu posle decenijske dominacije gradskog i najvećeg rivala, Seltika.

Baš zbog uspešnog posla u škotskom velikanu, spekulisalo se da je Džerard bio jedan od kandidata za klupu Njukasla, koja je u međuvremenu popunjena. Zna se i naslednik na klupi Rendžersa, to je navodno Đovani van Bronkhorst.

Džerard će na klupi Vile debitovati protiv Brajtona, kada se završi pauza zbog obaveza reprezentativaca.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike