Slegao utiske: Novak Đoković se osvrnuo na sezonu koja je iza njega

21.11.2020

18:15 >> 18:39

0

Autor: Milan Nastić

Srpski teniser o 2020. godini i planovima za narednu

Slegao utiske: Novak Đoković se osvrnuo na sezonu koja je iza njega
Copyright Tanjug/AP Photo/Frank Augstein)

Novak Đoković, iako je poražen od Dominika Tima u polufinalu Mastersa u Londonu, kazao je da nije nezadovoljan partijom koju je pružio protiv trećeg igrača sveta. Najbolji teniser u 2020. godini smatra da je imao priliku pre 4:0 u trećem setu taj brejka, ali je onda na scenu stupio Austrijanac, koji je pogađao sve i na kraju stigao do pobede.

Ništa od finala u Londonu: Nole posle maratona izgubio od Tima

– Dosta izjednačen meč, od početka do kraja. Imao sam 4:0, u taj brejlku trećeg seta, ali on je tada počeo da udara loptu iz sve snage. Bio je hrabar kad je bilo najteže i sve mu je polazilo za rukom. Isto, tako nisam nezadovoljan svojom igrom, ali nisam uspeo da stignem do finala – kazao je Đoković odmah posle meča sa Timom i dodao:

– Moram da budem iskren, da ne pamtim da li mi se tako nešto desilo u karijeri. To vam je ono kad zatvoriš oči i udariš svom snagom loptu. To je on uradio i čestitam mu na tome, a pritom sve mu je ulazilo. Jednostavno, ja tu nisam mogao ništa da uradim, bio sam nemoćan.

Tim presrećan posle eliminacije Novaka: Igrati protiv ovakvih legendi uvek je nešto specijalno

Prvi reket sveta se osvrnuo i na sezonu koja je iza njega, napominjući da može biti zadovoljan, s obzirom na to da je bilo dosta teško organizovati turnire zbog korone.

– Mogu biti zadovoljan, naravno, bilo je i boljih, ali i gorih sezona. Osvojio sam jedan grend slem, stigao do finala drugog. Pritom, sezonu sam završio kao prvi, ali opet to nije moj gornji limit, moram da pokušam da još više podignem formu za narednu godinu. Naravno, nije vam lako, kad ovako izgubite, ali borio sam se do kraja – zaključio je Đoković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike