Direktna ucena i pretnja Novaku: Ili se vakciniši ili nećeš ući u Australiju!

05.10.2021

07:28

0

Autor: 24sedam

Premijer otvoreno, imenom i prezimenom izgovorio pretnju

Direktna ucena i pretnja Novaku: Ili se vakciniši ili nećeš ući u Australiju!
Copyright MN Press

Novak Đoković je otvoreno ucenjen, i to sa državnog vrha. Premijer australijske države Viktorija Den Endrus rekao je da neće biti izuzetaka kad je u pitanju pravilo o vakcinaciji i ulasku u zemlju.

On je rekao da do kraja novembra svi sportisti u državi moraju biti vakcinisani, baš kao i svi koji ulaze u Australiju. Turisti i posetioci koji nisu vakcinisani takođe neće moći da uđu u zemlju.

Đoković je još prošle godine istakao da neće da govori javno o vakcini, niti želi da učestvuje u javnoj polemici o tome.

- Grend slem titule vas neće zaštititi. Jedina stvar koja će vas zaštiti jeste da primite prvu i drugu dozu vakcine. Ako ste Australijanac i niste vakcinisani, biće vam dozvoljeno da dođete kući – rekao je Endrus, jasno se obraćajući Novaku.

 

 

Iako su zapadni mediji nagađali i da je Đoković vakcinisan, Srbin nije javno govorio ništa o tome.

Đoković je najbolji teniser sveta i važi za favorita za osvajanje Australijan opena. To misli i nekadašnji drugi igrač sveta i stručni konsultant Jurosporta Aleks Koreča.

- Mislim da je ovo proces iz koga Novak može mnogo da nauči. Mora da shvati da su tri grend slema i finale četvrtog savršen rezultat. On je tokom godine izgubio tek nekoliko mečeva. Kad to shvati, osetiće veliko olakšanje i vratiće se pobedom na Australijan openu, ili čak na završnom mastersu, osim ako ne odluči da se odmara malo duže.

Australijan open 2022. održava se od 17. do 30. januara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike