ATP zavodi red zbog Grka! Odzvonilo dugim pauzima za toalet koje su do ludila dovodile Cicipasove rivale

17.09.2021

14:54 >> 15:11

0

Stefanos Cicipas pokrenuo tenisku organizaciju da pooštri pravila

ATP zavodi red zbog Grka! Odzvonilo dugim pauzima za toalet koje su do ludila dovodile Cicipasove rivale
Copyright Stefanos Cicipas/Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II)

Organizacija ATP planira da pooštri pravila o “pauzama za toalet”, budući da su odlasci Grka Stefanosa Cicipasa sa terena između setova dovela do mnogih kontroverzi i kritika.

Cicipas je posebno iritirao svoje rivale na US openu, a ništa bolje nije bilo i na Mastersu u Sinsinatiju, gde je od strane Aleksandra Zvereva optužen da je pauzu koristio za dopisivanje sa ocem koji je sedeo na tribinama.

Čak su i tv kamere snimile Apostolosa Cicipasa kako kuca poruke u trenutku dok nemački teniser skreće pažnju sudiji da njegov rival iz “ve-cea” traži savete od oca.

Prema informacijama do kojih je došla agencija Rojters ATP razmatra pooštravanje propisa po tom pitanju.

– Doći će do promene pravila u vezi sa pauzama u toaletu i medicinskim prekidima na terenu. Nadam se da ćemo pre početka sledeće sezone, u januaru, imati stroža pravila. Dugo razmišljamo da nešto preduzmemo, ali sada imamo ozbiljan pokušaj da se to promeni – rekao je izvor ATP za Rojters.

Cicipas se uvek branio objašnjavajući da ništa ne radi protiv pravila, što u suštini i jeste bilo tačno, ali su te pauze izluđivale njegove protivnike.

Endi Mari je na Tviteru jednom to komentarisao kao da je Grku “za odlazak u kupatilo potrebno je dvostruko više vremena nego za odlazak u svemir Džefu Bezosu”, dok su ostali nalazili drugačije načine da negativno prokomentarišu postupke talentovanog Grka.

Zbog svega toga Cicipas je dobio negativan publicitet, pa je na USP openu sa svakog meča praćen zvižducima i negodovanjem publike.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike