Grk ne prestaje da iritira sve na US openu: Cicipas ušao u raspravu sa novinarima, pa ga ohladio njihov odgovor

02.09.2021

07:11 >> 07:15

0

Stefanos Cicipas nervira navijače kao i svoje protivnike zbog odlazaka u svlačionicu

Grk ne prestaje da iritira sve na US openu: Cicipas ušao u raspravu sa novinarima, pa ga ohladio njihov odgovor
Copyright Stefanos Cicipas/Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II)

Grk Stefanos Cicipas možda preuzme ulogu dežurnog negativca u svetu tenisa od našeg Novaka Đokovića, jer već navijače strašno iritira svojim dugim pauzama između setova, posebno u trenucima kada mu ne ide sve od ruke u meču.

Cicipas uvek izlazi i vraća se sa istim opravdanjem – preterano znojenje, koje ga čini toliko mokrim kao da je izašao iz bazena. Čini se da ne postoji jači razlog za odlazak u svlačionicu na presvlačenje, ali publici to nije dovoljno, a tako je i bilo i na njegovom meču 2. kola US opena protiv Adrijana Manarina.

– Morao sam da se presvučem, bio sam potpuno mokar. Kao i prethodni put – rekao je Cicipas, a zatim je sam postavio pitanje novinarima:

– Imam pitanje za vas. Ne gledam druge, ali setio sam se nečega. Sećam se nečeg što sam gledao kada sam bio mali. Možete li molim vas da mi proverite šta se desilo kada su Endi Mari i Novak Đoković igrali u finalu Rolan Garosa, pre petog seta, tu pauzu. Možete li da proverite koliko se Mari zadržao i da mi javite – rekao je Cicipas.

Stefanos Cicipas/Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II)

Neko od novinara je dao odgovor “tri minuta”, na šta je Grk samo kratko i razočarano  odgovorio “ok”. Mari je zbog ponašanja Cicipasa u njihovom meču ponovo pokrenuo pitanje nedostatka osećanja za fer-plej kod Grka.

Pre njega je to uradio Zverev u Sinsinatiju kada je sudijama skrenuo pažnju da Cicipas odlazi u svlačionicu odakle kuca poruke ocu na tribinama i tako dobija na nedozvoljen način savete o svojoj igri.

Kamere su čak i uhvatili trenutak kada se tokom pauze njegov otac Apostolos dopisuje preko telefona, dok nemački teniser baš o tome priča sa sudijom.

Grk je protiv Manarina slavio pobedu 3:1 (6:3, 6:4, 6:7, 6:0) u u setovima.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike