Noletov „emotivni slom“ na „Artur Ešu“ iz ugla Tonija Nadala: Treneri mogu da kontrolišu sve, osim jedne stvari

18.09.2021

10:27 >> 17:00

0

Autor: Adam Štulić

Stric Rafe Nadala bio iznenađen Đokovićevom reakcijom

Noletov „emotivni slom“ na „Artur Ešu“ iz ugla Tonija Nadala: Treneri mogu da kontrolišu sve, osim jedne stvari
Copyright Novak Đoković foto: Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ponovo je podelio tenisku javnost. Ovoga puta razlog za oprečna mišljenja bila je Noletova reakcija u samom finišu finala US Opena protiv Danila Medvedeva, kada je na pauzi između dva gema, usled velike podrške sa tribina „Artur Eša“, briznuo u plač.

I dok su pojedinci mišljenja da je srpski as sve iscenirao, drugi smatraju da bi upravo taj momenat mogao da bude prekretnica u odnosu teniske publike širom sveta prema prvom reketu planete.

Međutim, nije mali broj onih koji su bili i iznenađeni Novakovom reakcijom. Iako je poznat kao jedan od najtemperamentnijih tenisera na Turu, koji se ne libi da pokaže emocije, malo ko je mogao i da pomisli da bi Nole mogao da doživi takav „emotivni slom“ dok meč još traje.

Ogromna težina svega što je bilo na talonu onemogućilo ga je da se odupre Danilovom nemilosrdnom nivou igre. I moram da priznam, bio sam iznenađen kada sam ga video tako pogođenog. Možda je Novak u poslednje vreme bio manje izdržljiv, ali svi znamo njegovu ogromnu sposobnost da snagom i koncentracijom izdrži trenutke maksimalne napetosti – rekao je nekadašnji Rafin trener, osvrnuvši se malo i na stručni deo:

Pročitajte još

Treneri mogu da pripreme svoje igrače, pokušaju da pokriju sve aspekte igre, različite pristupe, da poboljšaju tehniku i fizičku izdržljivost, ali postoji nešto na šta ne mogu da utiču – kontrolu emocija u određenim momentima meča ili, u ovom slučaju, o odlučujućem trenutku čitave sportske karijere – kazao je Toni Nadal.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike