Aleks Koreča predviđa dominaciju dva tenisera u 2021. godini

09.01.2021

12:36 >> 12:56

0

Autor: Milan Nastić

Bivši španski igrač smatra da je Federer - gotov

Aleks Koreča predviđa dominaciju dva tenisera u 2021. godini
Copyright MN Press

Bivši španski teniser, nekadašnji gren slem finalista, Aleks Koreča uveren je da će Novak Đoković i Rafa Nadal dominirati i u 2021. godini, dok Rodžeru Federeru ne daje neke velike sanse.

– Novak i Rafa će biti glavni favoriti za sve grend slemove i ove godine. Mislim da će oni i ove sezone biti najbolji i osvojiti najviše turnira. Kad to kažem, očekujem da osvoje najmanje dva grend slema, ako ne i više. Naravno, moramo prvo da vidimo kako će se sezona razvijati zbog korone. Ne očekuje da Federer može da im se približi – poručio je Koreča.

Pročitajte još

Koreča, danas konstultant na “Jurosportu”, smatra da su Dominik Tim i Danilo Medvedev najbliži da ugroze Novaka i Rafu i da njih dvojica mogu da se uključe u trku za osvajanje neka od četiri slema.

– Očekujem da Medvedev ima odličnu sezonu, pa čak i prvi put osvoji neki grend slem. Tim je već osvojio US open i sigurno će pokušati da ne ostane samo na jednom. Njemu, opet, najviše šansi dajem na US openu. Biće veoma nezgodan protivnik svima. Postao je kompletan igrač i mislim da ima velike ambicije u ovoj sezoni. Tu je još i Stefanos Cicipas, a najprijatnije iznenađenje mogu biti Denis Šapovalov i Feliks Ože Alijasim.

On se osvrnuo i na predstojeći Australijan open, gde očekuje da dosta tenisera pretenduju na titulu.

– Očekuje nas dosta interesantno takmičenje, gde ćemo videti kako će se igrači adaptirati na novonastale okolnosti zbog korone. Novak tradicionalno igra dobro u Melburnu, odgovaraju mu uslovi, ali i drugi su motivisani da odlično krenu sezonu – zaključio je Koreča.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike