Novak odgovorio svima koji su ga prethodnih dana napadali

20.01.2021

12:50 >> 15:52

0

Autor: Milan Nastić

Prvi reket sveta izjavio da nije hteo ličnu promociju, već da pomogne ostalim igračima

Novak odgovorio svima koji su ga prethodnih dana napadali
Copyright Profimedia.rs

Prvi reket sveta Novak Đoković oglasio se povodom kritika u medijima i na društvenim mrežama na njegov račun nakon što je poslao pismo Kregu Tiliju, izvršnom direktoru Australijan opena.

– U svetlu skorašnjih natpisa u medijima i na društvenim mrežama u vezi mog pisam poslatog Kregu Tiliju. Želeo sam da razjasnim nekoliko stvari. Moje dobre namere prema kolegama u Melburnu pogrešno su predstavljene kao sebične, teške i nezahvalne. To ne može biti dalje od istine. Ne tumači se svaki postupak kao ono što zapravo jeste i nekad kad vidim kako se stvari odvijaju,imam tendenciju da zapitam sebe, treba li da ostanem po strani i uživam u svemu što imam, umesto da obraćam pađnju na muke drugih ljudi. Ipak, uvek odaberem da nešto uradim i da budem od koristi, uprkos posedicama koje predstavljaju izazov i uprkos nesporazumima. Stvari u medijima su eskalirale i postojao je generalni utisak da su igrači, uključujući i mene, nezahvalni, slabi i sebični jer se neprijatno osećaju tokom karantina. Svi smo došli u Australiju da se takmičimo. Nemogućnost treninga i pripreme zaista nije lako. Niko od nas nije dovodio u pitanje 14 dana karantina uprkos tome šta pojedini mediji pišu – kazao je Đoković.

Pročitajte još

Srpski teniser je poručio da je uvek imao odličan odnos sa Kregom i da je u razgovoru sa njim predložio, ako je moguće poboljšaju uslovi za igrače koji su u Melburnu.

– Istinski mi je stalo do mojih kolega igrača i takođe razumem kako svet funkcioniše – ko dobija veće i bolje i zašto je to tako. Zaradio sam svoje privilegije na teži način i upravo iz tog razloga mi je teško da sam gledam kada znam koliko je meni značila svaka pomoć, gest i lepa reč kada sam ja bio mali i nebitan u svetu. Zato korisim svoju privilegovanu poziciju da koliko god mogu budem od koristi kada je to potrebno. Oduvek sam imao veoma dobar odnos sa Kregom, poštujem sav trud koji je uložio u to da Australijan open bude mesto kojem se radujem svake godine. U našem dopisivanju preko imejla iskoristio sam priliku da razgovaramo o potencijalnim poboljšanjima uslova za igrače koji su u potpunom karantinu.

Pročitajte još

Prvi reket sveta je kazao da su tu bili i neki predlozi drugih igrača sa kojima je on u kontaktu preko četa.

– Tu je bilo nekoliko ideja i predloga drugih igrača iz našeg grupnog ‘četa’, nije bio cilj da se ikome naškodi, namera je bila samo da pomognemo. Bio sam svestan da su šanse male da se bilo koji naš predlog prihvati, baš kao što je odbijen moj zahtev da budem u karantinu sa svojim timom u Melburnu umesto u Adelajdu, zbog striktnih propisa Vlade. Pošto nisam mogao da budem s drugima u Melburnu, stavio sam se na raspolaganje da pomognem ako je potrebno. Razumem da organizovanje međunarodnih sportskih događaja tokom pandemije predstavlja rizik i za lokalnu zajednicu i za same igrače. Zbog toga se mnogo zahvaljujem Teniskoj asocijaciji Australije, Vladi Australije i građanima koji su prihvatili rizik sa nama u ime ljubavi prema igri i višestruke ekonomske koristi za zemlju. Počastvovani smo i daćemo sve od sebe da poštujem protokole. Nadamo se da ćemo moći da se brinemo o svojim telima i da budemo spremni za mentalne i fizičke izazove koji će biti pred nama kada turnir počne – zaključio je Đoković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike