Kako Lajović vidi ATP kup u doba koronavirusa

22.01.2021

13:32 >> 13:38

0

Autor: Milan Nastić

Srpski teniser ističe da se sport nikad u svojoj istoriji nije održavao u čudnijim okolnostima

Kako Lajović vidi ATP kup u doba koronavirusa
Copyright MN press

Teniseri Srbije će na ATP kupu igrati u Grupi A zajedno sa Nemačkom i Kanadom, a po rečima Dušana Lajovića naše momke očekuje dosta zanimljivo takmičenje, jer su na turniru najbolji igrači na ATP listi.

– Dosta teška grupa, ali većina ekipa ovde je jaka i čine ih top igrači tako da neće biti lak put. Nadam se da ćemo dobro startovati turnir jer dolazimo na teren gde smo već dobro igrali u prošlosti, imali dobru energiju i atmosferu. Smatram da će ATP kup biti dobro takmičenje, pre svega što svi dolazimo iz karantina i iz neke izolovanosti od spoljašnjeg sveta i svega toga, i mislim da je dobar turnir za početak sezone – poručio je Lajović.

Pročitajte još

Srpski teniser se osvrnuo i na ATP kup ove i prethodne godine, napominjući da će sada biti održan u Melburnu.

– Ovaj put domaćin je samo Melburn, ali ipak je to tlo Australije sa kojeg smo prošle godine otišli kao šampioni, nadamo se isto tako odličnoj atmosferi kao i 2020. Verujemo da će uslovi dozovoljavati publiku u nekim procentima, a ako to tako bude onda sam siguran sam da će naša verna publika biti opet uz nas i da ćemo dobiti bar delić one atmosfere koju smo imali prošle godine, da ćemo na krilima naše publike ići do odbrane trona.

Pročitajte još

Dušan Lajević se osvrnuo i na tenis u doba koronavirusa, napominjući da se život na planeti zbog toga drastično promenio.

– Sve ono što je virus korona izazvao širom planete za svakog čoveka je značilo duboku promenu u načinu života koji je do tada imao i vodio, svakome od nas na neki drugi način, jer ničiji život nije isti. Medicinskim radnicima je doneo danonoćne bitke za ljudske živote, na čemu im se neizmerno divim i skidam kapu, a nama sportistima neki novi način rada za posao kojim se mi bavimo, modifikovani oblik priprema i takmičenja. Nije lak ovaj karantin u Melburnu, ali kako kažu živ se čovek na sve navikne i zaista tako i jeste. Prethodnih godina, treća nedelja januara je nama teniskim profesionalcima značila je borbu za ono što nam je uvek prvi cilj kada se nađemo u glavnom žrebu jednog gren slem takmičenja, a to je plasman u drugu nedelju ovog takmičenja – poručio je Lajević.

Član naše selekcije smatra da se i sam sport morao prilagoditi novim uslovima i da je najvažnije da se takmičenja održavaju

– Nakon svega što se izdešavalo u 2020, početak aktuelne 2021. je nikad čudniji, istorija sporta ovo nije zabeležila, ali šta je tu je, mora se ići napred i misliti pozitivno. Karantin nam teče od 14. ili 15. januara, kako za koga, kako ko je imao let i stigao u Australiju. Ovde nema virusa na ulicama, zato razumem zbog čega su svi ovi protokli ovde i zašto je ovaj turnir organizovan na ovaj način. Turnir i ovdašnja organizacija ne može da se poredi sa “balonima” koji su bili u Njujorki i Parizu, jer tamo pre svega i dalje ima virusa na ulicima i među ljudima. Tamo su ti “baloni” u kojima smo boravili, trenirali, takmičili se, živeli taj turnirski period bili preventiva da se teniseri ne zaraze, a ovde je preventiva građana da se virus ne vrati među zajednicu. Oni žele da sačuvaju to što je zaista dragoceno, ta čistoća od korone i to je ono zbog čega je organizacija na ovakav način. Sad smo počeli lagano da radimo na terenu, nismo više samo po hotelskim sobama, a i vreme je krenulo da bude sve toplije i toplije, pa je sve lepše i lepše. Od nedelje kažu 38 stepeni Celzijusa, znači vreme je za kreme, za sunčanje – zaključio je Lajović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike