Olga Danilović otvoreno o svom ocu, njegovoj karijeri, ko su joj uzori u tenisu i zašto se opredelila za ovaj sport

27.01.2021

11:55

0

Autor: Milan Nastić

Talentovana igračica ističe da joj dosta pomažu saveti Predraga Danilovića

Olga Danilović otvoreno o svom ocu, njegovoj karijeri, ko su joj uzori u tenisu i zašto se opredelila za ovaj sport
Copyright Profimedia.rs

Talentovana teniserka Olga Danilović je uspela da obezbedi prvi put plasman na jedan grend slem i od 8. februara učestvovaće na Australijan openu, što je njen najveći domet u karijeri.

Ona se u intervju za italijansku Gazetu osvrnula na svog oca Predraga Danilovića koji je ostavio dubok trag u Bolonji, ali i o svojim teniskim idolima Moniki Seleš i Novaku Đokoviću.

Olga je poručila da joj je sport u krvi, i za razliku od oca, ona se odlučila za tenis.

– Imala sam priliku da se isprobam u mnogim sportovima, čak sam se bavila klizanjem i plesom, ali kad sam uzela reket u ruke, znala sam da je to ono čime želim da se bavim. Od samog starta sam uživala u tenisu, lepo mi je kad sam na terenu i takav osećaj sam imala od prvog dana. Što se tiče košarke, nju više volim da gledam – istakla je Olga Danilović.

Pročitajte još

Mlada teniserka je priznala da joj pomoć oca Saše Danilovića mnogo znači, jer je i on bio vrhunski sportista.

– Saša je moj otac, i uvek smo bili bliski, i ne samo zbog sporta, već i za ostale stvari u životu. Naravno, da nam prija da je on bio vrhunski košarkaš i taj momenat je dosta usadio i kod mene, ali i moje braće. Mnogo nam je pričao o svojoj karijeri i dao nam savete kako da se ponašamo u teškim trenucima u sportu. Posebno nam je pričao o Bolonji, gradu u kome je proveo veliki deo svoje karijere i uvek nam je isticao kako je to za njega druga kuća. Svi smo bili zajedno kad mu se povlačio dres sa brojem pet. Baš je bilo zanimljivo.

Olga Danilović je otkrila ko su joj idoli što se tiče tenisa i da najveće poštovanje ima prema Moniki Seleš i Novaku Đokoviću.

– Monika je rođena u mojoj zemlji i levoruka je poput mene, a Nole, pa mislim da ne treba da objašnjavam zašto. On je primer na terenu i van njega. Zaista sam mu zahvalna što me je pustio da treniram u njegovoj akademiji. Uvek je bio tu, za tehnički savet i još mnogo toga. Svaka mala naznaka koja dolazi od njega je neprocenjiva i mnogo mi je značilo što sam imala nedavno priliku da treniram sa njim. To mi je sigurno dosta pomoglo da se plasiram na Australijan open – zaključila je Danilovićeva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike