Troicki za 24sedam iz Melburna: Bolje da ne lajem oko prethodne dve nedelje, idemo sada po trofej

31.01.2021

18:21 >> 19:09

0

Autor: Milan Nastić

Iskusni igrač debituje na mestu selektora na ATP kupu

Troicki za 24sedam iz Melburna: Bolje da ne lajem oko prethodne dve nedelje, idemo sada po trofej
Copyright Profimedia.rs

Dugo očekivani start ATP kupa i na neki način početak nove sezone u tenisu se približio. Srbija kao branilac ovog trofeja svoj prvi meč kreće 2. februara oko ponoći protiv selekcije Kanade. Glavna promena je u selektoru, umesto Nenada Zimonjića, Srbiju će sa klupe predvoditi Viktor Troicki, koji je prošle godine igrao.

Reč ima novi selektor tima koji ima ambicije da i ove godine bude najbolji na nezvaničnom svetskom prvenstvu za tenisere.

Nisam uzbuđen, ali postoji neki specifičan osećaj. Nikad nisam bio u ovakvoj ulozi, uvek sam bio akter na terenu. Moglo je da se dogodi i da ne vodim naše momke na ATP kupu, da se se nisam plasirao na Australijan open. To su organizatori od ove godine uveli – počeo je razgovor za 24sedam Viktor Troicki.

Selektor Srbije ističe da se očekuje izuzetno jak turnir na kome će biti najbolji igrači sveta.

– Najbolji igrači na svetu će učestvovati na ATP kupu. Tako da nas očekuje dosta dobrih mečeva i svaka selekcija se nada najvišem plasmanu. Mi se nalazimo u izuzetno jakoj grupi gde su Nemačka i Kanada za koje će nastupati njihovi najbolji igrači koji zauzimaju visoka mesta na ATP listi. Suvišno je pričati o Zverevu, Raoniću, Šapovalovu, Štrufu. Izuzetno kvalitetne grupe su i one gde su Rusija i Španija, a ove dve reprezentacije dolaze sa teniserima koji su iz samog vrha. Što se nas tiče, naravno najviše se uzdamo u Novaka, dok će drugi singl igrač biti Dušan Lajović. Jedina još je nedoumica ko će nastupati u dublu, ali i to ćemo veoma brzo rešiti. Nadamo se da možemo da ponovimo uspeh od prošle godina kada smo osvojili ATP kup.

MN Press

Viktor Troicki priznao je da njegova uloga neće biti toliko bitna.

– Jedino što mogu da im dajem je podrška sa strane. Sve je na njima na terenu, oni će samim tim što brane boje svoje zemlje biti motivisani i dati sve od sebe da pobede u svakom meču. Naravno neće im biti lako, jer će na početku igrati protiv izuzetno kvalitetnih tenisera iz Kanade i Nemačke – istakao je Troicki.

Srpski teniser se osvrnuo i na karantin u kojem je bio 14 dana, napominjući da tako nešto nikad nije doživeo u životu.

Ja sam bio u grupi tenisera koji su bili dve nedelje u totalnoj izolaciji. Što kaže naš narod, bolje da ne lajam. Kako ću se osećati, dve nedelje ne možeš da izađeš iz sobe. Nemaš svežeg vazduha, sve ti se dešava u sobi, totalno čudno stanje. Nikad tako nešto nisam doživeo. Ne smeš nigde da mrdneš, totalno izolovan i zatvoren. Hvala Bogu da je i to prošlo. I ne ponovilo se nikad – objasnio je za 24sedam Troicki.

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije osvrnuo se i na očekivanja od Australijan opena.

Šta da očekujem, u uslovima gde takoreći dve nedelje nisam imao normalan trening. Stvarno ne znam čemu da se nadam, kao i svi igrači koji su bili u istoj situaciji. Neku si imali priliku da normalno treniraju i smatram da će to sigurno uticati i na igre u Melburnu. Nismo svi imali iste uslove i teško da mogu da predvidim kako će se to odraziti na igru tokom grend slema.

Pročitajte još

On se osvrnuo na pismo koje je Novak poslao čelnicima Australijan opena, napominjući da su neki jedva čekali da ga napadnu.

– Živimo u takvom svetu. Novak je samo poslao sugestije koje su od njega tražili ostali igrači koji su se sa pravom bunili da nisu imali adekvatne uslove. Ovde su ga napali, tako je to. Sve je dozvoljeno, i svako ima pravo da te kritikuje, iako ne znaju šta je tačno bilo posredi. Bitno je da te napada. Ali to je sada iza nas, sada se okrećemo ATP kupu i Australijan openu – zaključio je Troicki za 24sedam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike