Zbog ovakvih stvari je Novak najveći: Divan potez Đokovića, direktor AO otkrio sve

08.02.2021

18:58 >> 19:11

0

Autor: N. St.

Prvi reket sveta još jednom oduševio javnost

Zbog ovakvih stvari je Novak najveći: Divan potez Đokovića, direktor AO otkrio sve
Copyright Tanjug/AP Photo/Rick Rycroft

Nema nikakve dileme da je Novak Đoković jedan od najboljih tenisera svih vremena. Ne samo što brilijra na terenu gde dobija mečeve i osvaja titule, već i zbog sjajnih stvari van terena.

Verovatno se za ovaj potez srpskog tenisera ne bi saznalo da direktor Australijan opena Kreg Tajli nije odlučio da izađe u javnost i otkrije o čemu se radi. Naime, prvi reket sveta se založio da se nagradni fond na prvom grend slemu sezone raspodeli tako da više novca dobiju igrači koji turnir završe u ranijoj fazi, a da se za one koji prođu u završnicu umanji.

– Smanjili smo nagrade za pobednika drastično, ali su igrači poput Novaka i Serene Vilijams pristali da se novac preraspodeli tako da oni slabiji mogu više da zarade, jer je ovo za njih težak period. Inicijativa je odmah prihvaćena, niko se nije protivio – rekao je Tajli.

Koliko je razlika velika govori to što je prošlogodišnji šampion dobio 4.120.000 australijskih dolara, dok će ovogodišnji dobiti 2.750.000 australijskih dolara. U isto vreme su nagrade za prva tri kola uvećane u proseku za oko 20 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Podsetimo, Novak je na startu turnira pobedio Žeremija Šardija (Francuska) i u narednoj rundi ga čeka američki predstavnik Frensis Tijafo.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike